• Imprimeix

Moçambic

Total de recursos i AOD destinat el 2010

Línia estratègica de desenvolupament: 2.027.346,78 euros (5,55%)

Dades bàsiques*

Superfície: 801.590 km2
Població: 22,9 milions
Capital: Maputo
Forma de govern: República

Indicadors de desenvolupament*

Índex de desenvolupament humà: Posició 172 de 194 països (IDH)
Índex del PIB: 0,348
Esperança de vida: 47,8
Educació: 54,8%
Índex de pobresa humana: 46,8
Índex de desenvolupament humà sobre gènere: 98,3% (posició 145 a l'IDH)
Deute extern: 386 milions de dòlars
AOD rebut per càpita: 83US$ per habitant

Cooperació directa

Programa de cooperació directa amb el Ministeri de Salut
Inhambane és la província de Moçambic que concentra la major part de la cooperació catalana. El 83% de la població viu sota el llindar de la pobresa i el 40% ha de dedicar entre una i tres hores per arribar a una unitat de salut. En aquest context, l'ACCD té un acord signat amb la Direcció Provincial de la Salut d'Inhambane amb un triple objectiu: millorar l'accés de les poblacions a la xarxa sanitària, la gestió dels recursos sanitaris i l'atenció en la salut. També, amb el suport de l'ACCD i el Departament de Salut de la Generalitat s'han enviat professionals de salut per col·laborar en tasques de formació sanitària a la facultat de Medicina de Beira i el laboratori tropical del Centre de Formació d'Inhambane.

Fòrum Mulher per a l'apoderament de les dones
A més d'incidir en l'àmbit de la salut, la cooperació oficial catalana a Moçambic se centra també en el sector productiu, l'enfortiment del teixit associatiu i l'apoderament de les dones. L'ACCD té acords amb el Ministeri de la Dona i Acció Social del Govern de Moçambic per donar suport al desplegament del Programa Nacional d'Acció per a l'avançament de les dones, previst fins al 2010. Però, sobretot, l'ACCD col·labora amb el Fòrum Mulher donant suport a activitats d'incidència en temes de gènere a nivell de treball en xarxa i a nivell local, i a activitats de formació i capacitació, així com a activitats de desenvolupament institucional.

Projectes amb suport de l'ACCD

Informació relacionada

* Dades de l'informe de desenvolupament humà del PNUD, el Fons de Població de l'ONU i el Banc de Moçambic corresponents al 2009.
Data d'actualització:  19.02.2010