• Imprimeix

Etiòpia

12  multimèdies

Arribada d'aigua a una població de la regió d'Oromia

Arribada d'aigua a una població de la regió d'Oromia

 

Total de recursos i AOD destinat el 2010

Línia estratègica de desenvolupament: 1.318.228,10 euros (3,61%)

Dades bàsiques*

Superfície: 1,127.127 km2
Població: 82,8 milions
Capital: Addis Abeba
Forma de govern: República democràtica federal

Indicadors de desenvolupament*

Índex de desenvolupament humà: Posició 171 de 194 països (IDH)
Índex del PIB: 0,343
Esperança de vida: 54,7
Educació: 49%
Índex de pobresa humana: 50,9
Índex de desenvolupament humà sobre gènere: 97,3 (posició 144 a l’IDH)
Deute extern: 3.793 milions de dòlars
AOD rebut per càpita: 29US$ per habitant

Cooperació directa

Millora de l'accés a l'aigua potable i el sanejament
L'accés a l'aigua potable a les àrees rurals d'Etiòpia només arriba a l'11% de la població, i a les ciutats, a un percentatge major. L'accés al sanejament millorat, en canvi, és difícil tant a les zones urbanes com a les rurals (un 19% i un 4% respectivament). En aquest context destaca la col·laboració de l'ACCD amb Intermón Oxfam per impulsar programes relacionats amb aigua i sanejament a Etiòpia. La iniciativa es porta a terme a les regions d'Oromia, Tigray, SNNP i Amhara. Les accions es concreten en el suport de projectes per afavorir l'accés a l'aigua potable i en l'apoderament social, econòmic i polític de les dones de les comunitats d'aquestes regions.

Seguretat alimentària a Etiòpia
Una de les línies estratègiques de treball de l'ACCD a Etiòpia és la millora de les capacitats productives i la seguretat alimentària; això és així perquè Etiòpia és un país amb inseguretat alimentària crònica i en el qual cada any uns cinc milions de persones la pateixen. L'ACCD incideix en aquest àmbit mitjançant el suport a organismes multilaterals que treballen a la regió, com el Fons de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO). En concret, aquesta agència treballa en la diversificació de cultius i el desenvolupament del mercat agrícola a Etiòpia.

Projectes amb suport de l'ACCD

* Dades de l'informe de desenvolupament humà del PNUD (2009), el Fons de Població de l'ONU (2009) i el CIA World Factbook (2008).
Data d'actualització:  22.02.2010