‘La violència de l’oblit’ és el nom de la campanya amb què l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament convida a la reflexió sobre les causes de diversos conflictes de llarga durada. La campanya comença amb una peça sobre Colòmbia, immersa en un procés de pau ambiciós i complex.

"Si mires la crisi dels refugiats només amb ulleres humanitàries, no estàs mirant les causes. Serà molt difícil trobar una solució perquè no hi ha una solució humanitària a un problema polític. El món avui és una qüestió siriana, com Síria és avui una qüestió mundial."

 

Testimonis i fonts

  • Marcell Shehwaro, bloguera i activista siriana (blog i traduccions a Global Voices)
  • Ahmad Shihabi, refugiat sirià a Europa, explica la seva història a PRI
  • Rami
  • Zozan Khaled Musa, refugiada siriana a Europa, explica la seva història a PRI
  • Razan Zaytoune, advocada siriana pels drets humans i activista
  • Razan Ghazzawi, bloguera i activista siriana 
  • Leila Al Shami, escriptora siriana (blog)
  • Manifest de condemna de les polítiques nord-americanes i russes a Síria, per escriptors, artistes i periodistes sirians. Versió en castellà i en àrab.

"Tinc tota l’esperança que el procés funcioni. Em sembla que avançar amb aquest procés està vinculat amb l’oportunitat d’afermar-se a la vida, pensar que el futur és possible. És hora d’asserenar els esperits i fer callar els fusells perquè s’escolti la veu."

Testimonis 

'Colòmbia, el llarg camí cap a la pau' recull les reflexions de periodistes, intel·lectuals i centres de recerca colombians. Les seves veus formen un relat coral, polièdric, que ajuden a entendre millor el significat de més de mig segle de guerra. A continuació en trobareu més informació: 

 

 

Cooperació catalana a Colòmbia

La cooperació per al desenvolupament és possible gràcies a un ampli teixit d’entitats i institucions catalanes. La seva feina posiciona Catalunya com a país compromès i responsable que aspira a un món més lliure, just, igualitari, sostenible, equitatiu i en pau.

A continuació podeu consultar els projectes de desenvolupament i educació per al desenvolupament amb suport del Govern a Colòmbia i per la sensibilització de la població catalana.

 

La República Democràtica del Congo viu un dels conflictes de major durada del món; una guerra civil i regional allunyada dels focus mediàtics. El Congo és ric en coltan i molts d'altres recursos minerals, una font de riquesa de la que depenen la majoria d'aparells electrònics que utilitizem cada dia. Després de Colòmbia i Síria, amb aquest capítol continuem la sèrie #LaViolènciadeloblit.

Data d'actualització:  04.10.2016