• Imprimeix

La violència de l'oblit

‘La violència de l’oblit’ és el nom de la campanya amb què l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament convida a la reflexió sobre les causes de diversos conflictes de llarga durada. La campanya comença amb una peça sobre Colòmbia, immersa en un procés de pau ambiciós i complex.

Cos de l'article

"Si mires la crisi dels refugiats només amb ulleres humanitàries, no estàs mirant les causes. Serà molt difícil trobar una solució perquè no hi ha una solució humanitària a un problema polític. El món avui és una qüestió siriana, com Síria és avui una qüestió mundial."

 

Testimonis i fonts

  • Marcell Shehwaro, bloguera i activista siriana (blog i traduccions a Global Voices)
  • Ahmad Shihabi, refugiat sirià a Europa, explica la seva història a PRI
  • Rami
  • Zozan Khaled Musa, refugiada siriana a Europa, explica la seva història a PRI
  • Razan Zaytoune, advocada siriana pels drets humans i activista
  • Razan Ghazzawi, bloguera i activista siriana 
  • Leila Al Shami, escriptora siriana (blog)
  • Manifest de condemna de les polítiques nord-americanes i russes a Síria, per escriptors, artistes i periodistes sirians. Versió en castellà i en àrab.

"Tinc tota l’esperança que el procés funcioni. Em sembla que avançar amb aquest procés està vinculat amb l’oportunitat d’afermar-se a la vida, pensar que el futur és possible. És hora d’asserenar els esperits i fer callar els fusells perquè s’escolti la veu."

Testimonis 

'Colòmbia, el llarg camí cap a la pau' recull les reflexions de periodistes, intel·lectuals i centres de recerca colombians. Les seves veus formen un relat coral, polièdric, que ajuden a entendre millor el significat de més de mig segle de guerra. A continuació en trobareu més informació: 

 

Cooperació catalana a Colòmbia

La cooperació per al desenvolupament és possible gràcies a un ampli teixit d’entitats i institucions catalanes. La seva feina posiciona Catalunya com a país compromès i responsable que aspira a un món més lliure, just, igualitari, sostenible, equitatiu i en pau.

A continuació podeu consultar els projectes de desenvolupament i educació per al desenvolupament amb suport del Govern a Colòmbia i per la sensibilització de la població catalana.

 

La República Democràtica del Congo viu un dels conflictes de major durada del món; una guerra civil i regional allunyada dels focus mediàtics. El Congo és ric en coltan i molts d'altres recursos minerals, una font de riquesa de la que depenen la majoria d'aparells electrònics que utilitizem cada dia. Després de Colòmbia i Síria, amb aquest capítol continuem la sèrie #LaViolènciadeloblit.

Data d'actualització:  04.10.2016