• Imprimeix

El Dia Mundial Persones Refugiades, a Tortosa

En motiu del 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament organitza una jornada d’activitats a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Es tracta d’ una iniciativa organitzada conjuntament amb la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Exteriors i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Quan

Data20.06.2018 - 20.06.2018

Afegeix al calendari de Google
Cartell 20J

Les activitats inclouen taules de debat i presentacions sobre la resposta institucional i ciutadana a la crisi de refugi; un taller de contacontes sobre el desplaçament forçat, i la preestrena de la pel·lícula documental Miss Kiet’s Children.

A continuació detallem les diverses activitats:

11 h. Els reptes de la societat catalana davant la crisi de refugi. Espai de debat amb actors institucionals i de la societat civil. 

12 h. La crisi de refugi, a les biblioteques de Catalunya. Inauguració del programa “Biblioteques sense Fronteres: Compromeses amb un món més just”. Hi intervindran:

  • Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament
  • Cristina Estrada Viladrich, cap de la Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre
  • Irene Prades, directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

17 h. Quines actuacions promou el Govern de Catalunya per a l’acollida de persones refugiades? El Pla català de refugi. Xerrada a càrrec de Jordi Virgili, del Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya.

18 h. Contacontes: ‘Per què haig de marxar de casa?’. A càrrec de l’associació Vivim del Cuentu. Adreçat a públic infantil i familiar.

18 h. Preestrena de la pel·lícula Miss Kiet’s Children (2016). Projecció del documental de Petra Lataster-Czisch i Peter Lataster, que aborda l’arribada d’un grup d’infants refugiats a una escola dels Països Baixos. Col·loqui amb docents de diversos centres educatius de les Terres de l’Ebre.