• Imprimeix

Nou impuls a la coherència de polítiques públiques i la coordinació entre els departaments de la Presidència i Exteriors

Els pla de treball signat avui inclou acords en matèria de cooperació al desenvolupament amb diversos organismes del Departament de la Presidència, com l’Institut Català de les Dones i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

10/10/2017 16:10

El director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Manel Vila, la directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Carme Gual, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, i el Subdirector General d'Afers Interdepartamentals del Departament de Presidència, Jordi Pujol, han signat avui un pla de treball per integrar els valors de la cooperació al desenvolupament als diferents àmbits d’actuació del Departament de la Presidència.

El pla reforça especialment la relació amb l’Institut Català de les Dones (ICD), amb el qual es promou la defensa dels drets de les dones com a element distintiu de la cooperació catalana. S’avança en el desplegament transversal de la política pública de cooperació amb perspectiva de gènere en països socis de la cooperació catalana, tant a través de les administracions públiques locals com amb ONGD, moviments i associacions de dones.

D’altra banda, amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’impulsa la rendició de comptes i la formació d’una ciutadania compromesa amb la defensa dels drets humans a través dels mitjans de comunicació públics.

Aquest pla de treball respon a la voluntat del Departament d’Afers Exteriors d’enfortir la política pública de cooperació al desenvolupament per tal que contribueixi en la creació d’un perfil de Catalunya responsable i compromès amb el desenvolupament humà sostenible. Aquest impuls s’alinea amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, específicament amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 17, que recomana potenciar la coherència de polítiques per al desenvolupament.

Donant compliment al Pla anual de cooperació 2017, durant el darrer any s’han establert plans de treball similars amb la resta de departaments de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’integrar les polítiques de cooperació a tots els àmbits d’actuació del Govern.