• Imprimeix

El suport de Cooperació a MedCities permet l’eliminació de residus al Líban

L’antena de Medcities a Al Fayhaa, que rep finançament del Govern, impulsa una campanya de recollida de residus a la unió de municipis de Dannieh, amb l'objectiu de donar a conèixer la importància de mantenir les carreteres i els carrers nets. La suma de les cooperacions catalanes dona assistència a les autoritats locals del país per a gestionar en condicions dignes l’arribada massiva de persones refugiades.

29/01/2018 11:01
Dannieh: netejant el marges de la carretera

Neteja dels marges de la carretera a Dannieh (Foto: AMB)

Un projecte de l’antena de Medcities a Al Fayhaa, al nord del Líban, ha permès la recollida de prop de 9 tones de residus i el triatge de materials reciclables a la unió de municipis de Dannieh. La campanya, liderada per l'ONG local Associació de Diàlegs Juvenils YDA i finalitzada recentment, ha inclòs accions de neteja amb voluntaris.

A més de la recollida, aquesta actuació ha donat a conèixer la importància de mantenir netes les carreteres i els carrers de Dannieh a través d’anuncis molt visuals a l’espai públic i vídeos informatius a les xarxes socials, la distribució d’informació als conductors, i el repartiment de bosses reutilitzables per aturar l'abocament d'escombraries a les carreteres. Vegeu el web de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a més informació sobre el projecte.

El suport a la planificació i gestió de residus als municipis libanesos més afectats per l’arribada de refugiats és una de les prioritats de la cooperació catalana. Per això, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament actuen conjuntament al país a través d’un acord amb el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). La contribució catalana és doble: d’una banda, ha aportat 800.000 euros a la iniciativa Lebanon Host Communities Support Project per a contribuir a la gestió d’uns serveis municipals desbordats per l’augment de la població derivat del conflicte a Síria; d’altra banda, proporciona coneixements tècnics, expertesa i intercanvi d’experiències a les autoritats libaneses.