• Imprimeix

El Consell Regional de Tànger-Tetuan-Al-Hoceima es forma a Barcelona sobre planificació i gestió del transport urbà i rural

L’ACCD, amb la col·laboració de l’Escola d’Administració Pública i del Departament de Territori i Sostenibilitat, organitza a Barcelona unes jornades de mobilitat de coneixement per exposar a l’administració marroquina el model de descentralització català.

07/03/2017 11:03
Mobilitat de coneixements Tanger Tetuan Al-Hoceima

Una delegació del Consell Regional de Tànger-Tetuan-Al-Hoceima (CRTTA) ha participat entre el 28 de febrer i el 3 de març a la formació “Planificació i la gestió del transport urbà i rural”. Aquestes jornades de mobilitat de coneixements s‘integren dins dels àmbits identificats com a prioritaris en l’acord de col·laboració que el CRTTA i l’ACCD van signar el setembre de 2016.

La formació en l’àmbit del transport ha estat una demanda específica del CRTTA i s’emmarca dins d’un cicle de formacions i assistències tècniques que permetran a la regió marroquina conèixer diferents àmbits del model de descentralització català. Aquests coneixements podran ser de gran utilitat en el desplegament de les noves competències que Tànger-Tetuan-Al-Hoceima té delegades com a regió.

El model de regionalització avançada del Marroc es troba en un context de descentralització política i administrativa, i marca un salt qualitatiu en l'estat de la democratització de la societat marroquina. Aquest nou disseny de regionalització suposa l’elecció de governs locals i regionals amb legitimitat democràtica, i amb els mateixos mecanismes per enfortir la participació dels ciutadans -homes i dones- en la gestió dels assumptes públics. En aquest context s’emmarca l’interès del CRTTA per a conèixer les experiències de descentralització del Govern de Catalunya i de les seves institucions.