• Imprimeix

Ciutats Defensores dels Drets Humans: Cinquena edició

Fins el 7 d’octubre un grup de vuit activistes de drets humans d’arreu del món participen en un seguit d’activitats a diversos municipis de Catalunya, amb l’objectiu de donar a conèixer les lluites que els han portat a ser perseguits als seus països d’origen.

26/09/2017 15:09
Presentació dels defensors i defensores dels drets humans participants
Manel Vila durant la presentació

El Govern de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, és una de les institucions col·laboradores del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que aquest any arriba a la cinquena edició.

Les persones convidades en aquesta edició provenen del Kurdistan, Pakistan, Marroc, Senegal i Gàmbia, Líbia, Brasil, Colòmbia i Catalunya, i fins el dia 7 d’octubre participaran en tota mena d’activitats tant obertes al públic com reunions institucionals i de treball amb administracions públiques i organitzacions de la societat civil.

Els municipis participants són Barberà del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Granollers, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa i Viladecans.

La trajectòria del municipalisme català

Durant la presentació del projecte a Molins de Rei, el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, va recordar que "el municipalisme català sempre ha tingut sensibilitat en matèria de cooperació, solidaritat i defensa dels drets humans", i és en aquesta tradició solidària que s'emmarca el projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Aquesta iniciativa l’organitzen conjuntament el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.