• Imprimeix

Baraka! Teatre de carrer per una cultura de la igualtat

Oxfam al Marroc, en col·laboració amb la Federació de la Lliga dels Drets de la Dona, teatre Aquarium i l’associació Mhashas organitza un espectacle de carrer per crear consciència sobre l'assetjament sexual i la lluita contra les violències envers les dones.

28/11/2018 15:11
Baraka! Teatre de carrer per una cultura de la igualtat

L’activitat va tenir lloc el passat 10 de novembre a Rabat en el marc del programa "Baraka! Per una cultura de la igualtat i el dret a una vida lliure de violència" finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

El programa té com a objectiu contribuir a una cultura d'igualtat entre homes i dones, rebutjant totes les formes de violència - física, sexual, psicològica, econòmica i també aquelles relacionades amb les restriccions de les llibertats - contra les dones i noies al Marroc. A través d’aquest programa es fomenta el dret a una vida sense violència i es promou un canvi social de les percepcions i pràctiques relacionades amb la violència de gènere en els sectors privat, públic i professional.

Per a aconseguir-ho s’involucren organitzacions de la societat civil marroquina que treballen a favor del respecte dels drets humans, especialment els de les dones i les nenes, i es fa incidència sobre les institucions públiques en matèria d'igualtat de gènere i violències contra dones i nenes. El programa utilitza la sensibilització, la incidència i la mobilització social com a mitjà per aconseguir aquest canvi social, incloent el lideratge transformador i les masculinitats positives per capacitar les persones com a agents de canvi. El programa s'alinea i s'integra amb les activitats de Baraka, la campanya global d'Oxfam Internacional per a la joventut urbana i el qual utilitza l'expressió artística per transformar les normes socials nocives que alimenten la violència contra les dones i nenes.

L’espectable de carrer va consistir en una representació de circ, una obra de teatre al carrer en relació a l’assetjament sexual i un espectacle de música tradicional liderada per joves.