• Imprimeix

Seminari: «L’empremta de la Generalitat a l’exterior: una mirada des de la coherència de polítiques per al desenvolupament»

La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament organitzen una sèrie de tallers de formació amb personal de la Generalitat de Catalunya per a la introducció de la coherència de polítiques per al desenvolupament (CPD), els dies 20, 21 i 22 de novembre de 2018.

19/11/2018 14:11

Aquesta setmana té lloc a Barcelona la primera iniciativa formativa sobre coherència de polítiques per al desenvolupament a nivell de Generalitat de Catalunya. Sota el títol «L’empremta de la Generalitat a l’exterior: una mirada des de la coherència de polítiques per al desenvolupament», el seminari té per objectiu aprofundir la coherència de polítiques en l’acció del Govern i sensibilitzar els treballadors públics sobre la seva importància.

Les formacions, dirigides especialment a personal amb responsabilitat en disseny i planificació de polítiques, comptaran amb la participació de pràcticament tots els departaments de la Generalitat i gairebé un centenar de persones. En total es faran tres sessions diferents, que abordaran diverses temàtiques amb l’objectiu de cobrir un ampli ventall de polítiques públiques, com ara la sostenibilitat ambiental, les migracions o la internacionalització responsable de les empreses catalanes. Les sessions permetran conèixer experiències d’èxit d’altres països i generar un espai de reflexió entre el personal funcionari de diversos departaments de la Generalitat.

La formació anirà a càrrec del personal especialitzat del Centro de Investigación y Estudios sobre Coherencia y Desarrollo (CIECODE): Javier Pérez, Isabel Kreisler, Teresa Cavero i Gonzalo Fanjul, i comptarà també amb la col·laboració de diversos experts internacionals com Ernesto Soria, de la Unitat de Coherència de Polítiques per al Desenvolupament de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), i Mirte Ruesen, de l’ambaixada dels Països Baixos a Madrid.

Els tallers s’estructuren en dues parts: una presentació i sessió d’introducció a la coherència de polítiques per al desenvolupament, d’una banda, i una sessió pràctica sobre la implementació del principi de coherència de polítiques en àmbits concrets. Aquesta part pràctica variarà segons els participants de la sessió, i tocarà temes diversos com la reducció d’emissions, la investigació de solucions tecnològiques apropiades per al desenvolupament, la protecció dels drets de les persones emigrants a través de la cooperació al desenvolupament, i la contractació pública responsable, entre d’altres.