• Imprimeix

Missió de la cooperació catalana al Líban

Els dies 16 i 17 d’octubre una delegació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Agència de Residus de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i MedCities van visitar el programa de Suport a les Comunitats Libaneses d’Acollida, una iniciativa del PNUD Líban que rep el suport de diverses entitats de cooperació catalanes per a la millora de la gestió de residus municipals i la promoció del reciclatge a la Comunitat Urbana de Al Fayhaa.

25/10/2018 10:10
Visita a la planta de tractament de residus sòlids

La missió va consistir en una sèrie de visites de seguiment a infraestructures clau del projecte, com la planta de tractament de residus sòlids a Trípoli i les zones de les proves pilot de recollida selectiva. Paral·lelament es van celebrar diverses sessions de discussió entre els agents de la cooperació catalana i el PNUD Líban, responsable de l’execució del projecte, i la Comunitat Urbana de Al Fayhaa, contrapart institucional, amb l’objectiu de revisar els estudis i plans estratègics que permetran tancar aquesta fase del programa, el desembre del 2018, i encarar la fase següent.

L’Agència de Residus de Catalunya, amb el suport de MedCities, ha liderat una iniciativa de mobilitat de coneixements que es concreta en la revisió del contingut del pla estratègic de recollida i tractament de residus, que s’està elaborant en el marc del projecte, i que es reforçarà amb una missió d’experts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona el dia 29 d’octubre. Durant la missió van visitar també les diverses zones on s’implementarà la prova pilot per a la recollida selectiva de residus i van reunir-se amb representants de la societat civil que s’involucrarà a les activitats de sensibilització del públic. Si la iniciativa és reeixida, aquesta pràctica per al foment del reciclatge es podrà fer extensiva al conjunt de la Unió de Municipalitats d’Al Fayhaa, formada per Trípoli, El Mina, El Bedawi i Qalamoun.

El projecte Gestió Integral dels Residus Sòlids Municipals és una iniciativa d’acció coordinada entre alguns dels principals actors de la cooperació catalana al Líban: l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Agència de Residus de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, MedCities, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.