• Imprimeix

Primera sessió d’Esport i Desenvolupament al BCN Sports Film Festival

L’esport per al desenvolupament esdevé un eix prioritari de la política pública de cooperació de la Generalitat de Catalunya. La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, la Secretaria General l’Esport i la Filmoteca de Catalunya sumen forces amb el BCN Sports Film per fer de l’esport un instrument de desenvolupament i pau.El periodista esportiu Michael Robinson rebrà en reconeixement al seu compromís amb els drets humans a través dels seus reportatges.

27/04/2018 10:04
BCN Sports Film Festival

La Generalitat de Catalunya i el BCN Sports Film Festival sumen sinèrgies per promoure els valors de tolerància, respecte, equitat  al món de l’esport en el marc de la propera edició del festival, que tindrà lloc del 2 al 6 de maig del 2018.

Fruit de la col·laboració de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, la Secretaria General l’Esport i la Filmoteca de Catalunya es celebra una sessió del festival, el dimecres 2 de maig a les 6 de la tarda: “Sport has the power to change the world”. Batejada amb la cèlebre frase de Nelson Mandela, aquesta sessió constarà d’una taula rodona i la projecció de tres peces sobre l’impacte de l’esport en el desenvolupament i els drets humans.

Hi intervindran: 

·         Michael Robinson, ex-esportista i presentador, productor de “Refugiades del futbol”

·         Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament

·         Jaume Mora, membre de l’International Sociological Sport Observatory

·         Gerard Figueras, secretari general de l’Esport

·         Maria Vallès, directora general de la Fundació FC Barcelona

·         Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

La taula estarà moderada per Esteve Riambau, director de la Filmoteca.

 

Es projectaran les següents peces:

“A copa dos refugiados” (Brasil, 2017. 13’)

El futbol és un llenguatge universal capaç de traspassar barreres i unir els pobles. La Copa de Integraçao dos Refugiados es remunta a l’atenció dels brasilers cap als refugiats i immigrants, supervivents de la crisi humanitària més gran des de la Segona Guerra Mundial.

“Are You Volleyball?” (Iran, 2017. 14’)

Un grup de sol·licitants d’asil araboparlants arriba a una frontera de parla anglesa i no pot seguir endavant. Cada dia hi ha conflictes amb els soldats fronterers fins que el voleibol es converteix en un catalitzador que millora la comunicació entre tots dos grups.

“Un joc anomenat esperança” (Catalunya, 2017. 49’)

És capaç el futbol d’alimentar l’esperança de persones que juguen amb desavantatge? Un joc anomenat esperança és un viatge a través de cinc històries de cultures i indrets diferents que demostren l’increïble poder de l’esport per canviar el món. Un viatge a través del poder dels somnis.

El mateix 2 de maig, en el marc de la cerimònia d’inauguració del BCN Sports Film, el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, entregarà al periodista Michael Robinson un guardó especial per a premiar la seva trajectòria per reivindicar els valors del desenvolupament i els drets humans des del periodisme esportiu.

 

Projecció de “Refugiadas en el fútbol” a Can Brians

Una altra activitat emmarcada en el BCN Sports Film és la projecció del reportatge de Michael Robinson “Refugiades en el fútbol” al centre penitenciari de Can Brians, el 2 de maig a les 11 del matí. Aquest a sessió és possible gràcies a la col·laboració entre la Direcció General de Serveis Penitenciaris, la Direcció General de Cooperació i el propi festival de cinema.

El reportatge “Refugiadas en el fútbol”, emès al programa Informe Robinson, explica la història d’un grup de cinc noies nigerianes que van arribar al camp de refugiats de Dar Es-Salam fugint de Boko Haram. A través del futbol intenten superar el trauma de la violència, i projecten també els seus somnis i el seu futur.