• Imprimeix

Es presenta la nova edició de la beca Devreporter

Aquest dimarts 10 d’abril es presenta la tercera edició de la Beca Devreporter, impulsada per Lafede.cat en el marc del projecte europeu ‘Frame, Voice, Report!’. La beca té per objectiu fomentar el periodisme de qualitat a partir de la col·laboració entre periodistes o mitjans i ONG catalanes. L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona en són cofinançadors.

09/04/2018 16:04
Programa presentació DevReporter 2018

Arrenca una nova edició de la beca Devreporter, una convocatòria adreçada a periodistes professionals i ONG catalanes per l’elaboració de reportatges i altres treballs periodístics que se centrin en les causes dels conflictes i les desigualtats i visibilitzin els processos transformadors que porten a terme organitzacions de desenvolupament arreu del món.

El dimarts 10 d’abril es presentarà la beca 2018, amb una explicació detallada de les condicions de participació i la participació de periodistes i ONG guanyadors d’edicions anteriors de Devreporter. Destaca la conversa amb el periodista Óscar Martínez, del diari salvadoreny El Faro, becat l’any 2016 pel reportatge “La Mara Salvatrucha derrota a Trump en Long Island” (El Faro - Assemblea de Cooperació per la Pau) i guanyador de múltiples reconeixements. El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, donarà la benvinguda a la jornada.

Aquesta nova edició s’emmarca en el projecte europeu Frame, Voice Report!, fruit d’un consorci format per vuit organitzacions de diferents països, com Itàlia, França, Dinamarca o Finlàndia. Totes elles convoquen beques amb l’objectiu de reforçar la capacitat comunicativa de les organitzacions petites i mitjanes i d’incentivar una mirada crítica a la ciutadania sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).