• Imprimeix

L’ACCD incentiva la col·laboració entre els centres de recerca i les ONGD catalanes a les convocatòries europees d’R+D+I

La convocatòria INTCO, dotada amb 36.000 euros, serà gestionada per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

29/01/2018 09:01

La recerca en matèria de desenvolupament és una de les prioritats de la cooperació catalana, com ho són la internacionalització dels actors del nostre sistema i la promoció de la connexió i de la creació de sinèrgies entre ells.

La convocatòria d’incentivació a la presentació de projectes d'internacionalització a convocatòries europees d'R+D+I en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament (INTCO) té com a objectiu aprofitar les capacitats instal·lades en el sistema universitari i de recerca català, i promoure’n l’associació amb les ONGD del país, per tal de crear consorcis competitius que puguin obtenir finançament de la Unió Europea, per a iniciatives de recerca en qüestions d'interès per a la cooperació catalana.

L’ajut va destinat a la preparació de propostes, que s’hauran de presentar a les convocatòries Horitzó 2020 de la UE, dels anys 2018 i 2019, especialment per als reptes socials 6 i 7 del pilar III, “Europe in a changing world” i “Secure societies – protecting freedom and security of Europe and its citizens”. Poden sol·licitar-lo els grups de recerca del sistema universitari de Catalunya, els centres públics i privats, i fundacions hospitalàries de recerca, que han d’incorporar en la seva proposta almenys una ONGD catalana, que participaria al projecte.

La dotació màxima de les subvencions previstes per a aquesta convocatòria és de 36.000 euros. L’import màxim de subvenció per entitat és de 6.000 euros. L’ACCD encarrega a l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) la gestió d’aquesta convocatòria.

Sessió informativa i de cerca de socis

El proper divendres 2 de febrer tindrà lloc una sessió informativa oberta a persones d'entitats i centres de recerca. A la jornada s'hi donaran a conèixer els objectius de la convocatòria, i hi participaran investigadors que exposaran la seva experiència en projectes d'R+D+I internacionals amb ONGD.

La part final de la sessió està reservada a la cerca de socis entre els assistents (Market Place). La trobada tindrà lloc a la seu de l'AGAUR (Pg. Lluís Companys 23 de Barcelona). Seguiu l'enllaç per veure el programa complet; podeu fer la vostra inscripció aquí

2 de febrer: sessió informativa i de cerca de socis