• Imprimeix

Vídeo: Borja Paladini sobre l’estat de la implementació de la pau a Colòmbia

Borja Paladini (Institut Kroc d'Estudis Internacionals de Pau) presenta a Barcelona l'Informe sobre l’Estat Efectiu de la Implementació de l'acord de Pau a Colòmbia. Aquest document conclou que hi ha bases fortes per la construcció de pau a Colòmbia però "cal donar resposta a les preocupacions perquè els senyals d'alerta poden portar a un bloqueig de la pau, ja que els processos d'implementació dels acords són molt fràgils", en paraules de Borja Paladini.

12/01/2018 12:01

En el marc de les negociacions per la finalització del conflicte l’any 2016, el Govern de Colòmbia i les FARC-EP van instar a l'Institut Kroc d'Estudis Internacionals de Pau a donar suport al procés de verificació de la implementació de l'acord de pau al país. El passat mes de novembre l'Institut Kroc va presentar públicament el seu primer informe, considerat una de les fonts més autoritzades per analitzar la implementació de tots els compromisos signats en l'acord de pau.

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Institut Català Internacional per la Pau han organitzat la presentació de l’informe a Barcelona, que ha anat a càrrec del representant de l’institut Kroc i Coordinador de la Iniciativa Baròmetre de seguiment a la implementació, Borja Paladini Adell. 

Kroc és un institut d'investigació per la pau especialitzat en el seguiment comparat de processos de pau i la seva implementació, i l'ACCD hi dona suport a través de l’aportació que fa Catalunya al Fons Multidonant de les Nacions Unides per al Postconflicte.