• Imprimeix

Una seixantena d’entitats catalanes tindran presència internacional gràcies als ajuts Diplocat

El DOGC ha publicat la llista de les organitzacions catalanes que es beneficiaran dels Ajuts Diplocat 2017, una subvenció per a despeses de transport i allotjament per a participar a esdeveniments internacionals. Els ajuts, amb una dotació total de 132.000€, permetran pagar a les entitats catalanes seleccionades les despeses derivades de la participació en reunions i conferències a l’estranger organitzades per federacions globals o continentals.

14/07/2017 13:07
Una seixantena d’entitats catalanes tindran presència internacional gràcies als ajuts Diplocat

En aquest quart any de la convocatòria, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) col·labora per primer cop amb el finançament dels ajuts i la valoració dels projectes, la qual cosa ha permès incloure-hi organitzacions de l’àmbit de la cooperació que desitgin assistir a reunions de les seves matrius internacionals.

La convocatòria permetrà a organitzacions com el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN) participar a la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles; una oportunitat per traspassar fronteres que també aprofitaran, entre moltes altres, entitats com l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, el Servei Civil Internacional de Catalunya o l'Associació catalana per la Pau, entre d'altres. 

Els Ajuts els convoca el Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT), la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) s'encarrega de la gestió, i enguany també han comptat amb el suport de l'ACCD i la Secretaria General de l’Esport (SGE).