• Imprimeix

Els departaments d’Afers Exteriors i Cultura signen un pla de treball per promoure els valors de la cooperació en les polítiques culturals del Govern

El pla permetrà una col·laboració més estreta amb la Filmoteca de Catalunya així com projectes específics amb l’Arxiu Nacional de Catalunya i la xarxa de biblioteques públiques.

12/05/2017 12:05
20170512_PlaTreball_Exteriors_Cultura

El director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Manel Vila i Motlló, i el cap del Gabinet Tècnic del Departament de Cultura, Francesc Vilaró Casalinas, han signat avui un pla de treball que permetrà promoure la coherència de polítiques per al desenvolupament en les polítiques culturals del Govern.

El pla permet intensificar el treball conjunt de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb la Filmoteca de Catalunya, a través de la participació al programa ‘Filmoteca a les escoles’ i de l’aportació de material audiovisual sobre drets humans, pau i desenvolupament a l’oferta de llargmetratges i curtmetratges a disposició dels cineclubs i sales cinematogràfiques de tot el territori català.

A més, s’escurcen les distàncies entre la Filmoteca i el sector de la cooperació, ja que les ONGD catalanes es podran beneficiar dels serveis de projecció de documentals i el lloguer d’espais per programar projeccions o conferències.

Altres àmbits de treball són el suport a la recuperació i conservació de l’Archivo Histórico de la Policía Nacional (AHPN) de Guatemala, un soci històric de la cooperació catalana i peça clau per la recuperació de la memòria històrica a Guatemala. En aquest sentit, en el marc del pla s’impulsarà una cooperació tècnica de l’Arxiu Nacional de Catalunya per tal de documentar i sistematitzar la història del procés de recuperació de l’AHPN al país llatinoamericà.

Finalment, el pla de treball signat preveu una col·laboració amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura per impulsar actuacions d’educació al desenvolupament i de cooperació al desenvolupament en l’àmbit bibliotecari. Enguany es preveu dur a terme una campanya de sensibilització sobre el Programa Català de Protecció de Defensores i Defensores de Drets Humans que el Govern ha recuperat aquest 2017.

El pla de treball respon a la voluntat del Departament d’Afers Exteriors d’enfortir la política pública de cooperació al desenvolupament per tal que contribueixi en la creació d’un perfil de Catalunya responsable i compromès amb el desenvolupament humà sostenible. Recentment, s’han establert plans de treball similars amb els departaments d’Ensenyament, Justícia, Salut, Governació, Administracions Públiques i Habitatge i Territori i Sostenibilitat així com amb l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ).

Coherència de polítiques