• Imprimeix

El Consell de Cooperació al Desenvolupament escull Lluís Puigdemont com a nou president

Dijous a la tarda els membres del Consell de Cooperació al Desenvolupament van escollir el nou president del Consell. En el procés de selecció del nou president, es van presentar dues candidatures.

31/03/2017 15:03
Consell de Cooperació al Desenvolupament

Per una banda, Miquel Carrillo, vocal expert del Consell, representava la candidatura presentada per  Lafede.cat, i per altra banda, Lluís Puigdemont, vocal de la Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona, representava la candidatura presentada per la mateixa Coordinadora.

Finalment, els membres del Consell de Cooperació al Desenvolupament van escollir el Sr. Lluís Puigdemont com a nou president pels propers quatre anys.

En aquest sentit, Puigdemont inicia aquest mandat al capdavant del Consell de Cooperació amb la idea d’afrontar un nou model de cooperació de país en què tothom s’hi senti representat, partícip i important.

Pla anual 2017

Per altra banda, el Consell de Cooperació al Desenvolupament va informar favorablement el Pla anual. Així mateix, el dia abans la Comissió Interdepartamental de Cooperació al Desenvolupament i la Comissió de Coordinació amb els Ens Locals també van emetre el seu informe favorable.

La consulta a aquests òrgans es fan seguint el que preveu la Llei de cooperació. A partir d’aquests informes favorables, el següent pas és l’aprovació del Pla anual per part del Govern i posteriorment es presenta al Parlament.

Agraïments a Núria Camps.

Per la seva banda, el director general de Cooperació al Desenvolupament, el Sr. Manel Vila i la resta de membres del Consell de Cooperació  van voler agrair la bona feina realitzada al llarg dels 5 anys de presidència per la presidenta sortint, Sra. Núria Camps. Al mateix temps, van desitjar sort i encerts al Sr. Puigdemont al capdavant del Consell.

 

Consell de Cooperació al Desenvolupament