• Imprimeix

Els departaments d'Afers Exteriors i Salut signen un pla de treball per integrar els valors de la cooperació en les polítiques de salut

El director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Manel Vila Motlló, i cap de l’Àrea de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut, Josep Antoni Pujante, han signat avui un pla de treball per integrar els valors de la cooperació al desenvolupament a l’àmbit de la salut a Catalunya.

01/03/2017 10:03
20170301_Signatura_PlaTreball_Salut_3

Aquest pla permetrà als dos departaments col·laborar més estretament en actuacions de desenvolupament. El Departament de Salut i el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència – a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)- treballen conjuntament amb la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane (Moçambic) per impulsar la mobilitat de coneixements de salut entre Catalunya i el país africà. L’ACCD considera Moçambic país prioritari des dels seus inicis i hi ha concentrat gran part dels seus recursos a cooperació directa amb les institucions del país. El pla signat avui permetrà ampliar aquest tipus d’actuacions a d’altres països on s’estan portant a terme actuacions de cooperació.

El pla contempla també l’establiment d’un grup de treball d’impuls de la integració dels valors de la cooperació en les polítiques de salut; la formació del personal del Departament de Salut en matèria de coherència de polítiques pel desenvolupament i la política del Govern sota el Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018; i la millora del còmput de les hores dedicades pel personal de Salut a actuacions d’Ajut Oficial al Desenvolupament, entre d’altres.

Aquest Pla de treball respon a la voluntat del Departament d’Afers Exteriors d’enfortir la política pública de cooperació al desenvolupament per tal que contribueixi en la creació d’un perfil de Catalunya responsable i compromès amb el desenvolupament humà sostenible. Recentment, s’ha signat  també un Pla de treball similar amb els departaments d’Ensenyament i Justícia.

Coherència de polítiques