• Imprimeix

El Govern dóna suport a les Nacions Unides en matèria de refugiats al Líban

El Govern ha aprovat l’acord que autoritza el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a atorgar una subvenció per un import de 400.000 euros al Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). Aquesta quantitat es destinarà a donar suport al un projecte d’ajuda a les comunitats libaneses d’acollida al Líban, un dels països més castigats per la crisi a la Mediterrània.

21/12/2016 11:12
20161221_liban

Signatura de l'acord de cooperació catalana al Líban

20161221_liban_2

Raül Romeva i Giovanni Camilleri en l'acte de signatura de l'acord de cooperació catalana al Líban

El 28 de novembre cinc institucions públiques catalanes van signar un acord d’entesa per actuar conjuntament al Líban. La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament contribueixen conjuntament al PNUD amb una aportació total d'1,6 milions d'euros, una actuació coordinada sense precedents per a la cooperació de país.

L'actuació prevista a través de les Nacions Unides es farà en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Socials del Líban (MOAS) i es portarà a terme a la Unió de Municipis d'Al Fayhaa, situada a la zona libanesa on hi han arribat més persones cercant refugi. Les accions previstes donaran servei a més de 800.000 persones en la millora de la gestió i l'abastament d'aigua; la gestió, l'eliminació i el reciclatge de residus; i l'atenció primària i els serveis de salut a la població.

Aquest acord és el resultat de la visita d'una delegació catalana al Líban el mes de maig en la qual hi van participar representants de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La visita va tenir l'objectiu de conèixer de primera mà la situació al Líban, avaluar els projectes de cooperació que Catalunya ja hi estava desenvolupant i, establir noves aliances i acords amb les organitzacions i institucions libaneses i internacionals.

Líban