• Imprimeix

L’Assemblea de Cooperació per la Pau celebra la 2a Edició de En la Recerca del Desenvolupament

El projecte En la recerca del Desenvolupament, finançat per l’Agència Catalana de Cooperació, consisteix en assessorar els treballs de recerca de Batxillerat de temàtiques vinculades al desenvolupament, la cooperació, la pau, els drets humans i la transformació social d’una vintena d’alumnes d’instituts de Barcelona, Badalona, L’Hospitalet de Llobregat i Mataró.

12/04/2013 00:04
20130416_foto_primer_premi

L’11 d’abril va tenir lloc al Palau Centelles l’acte de lliurament de premis i diplomes de la 2a Edició, organitzada per Assemblea de Cooperació per la Pau  (ACCPP), amb la presència de Francesc Gambús, director de Relacions Exteriors de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, i la delegada d’ACPP a Catalunya, Eliana Eskenazi.  Gambús va destacar l’èxit de d’aquesta estratègia educativa i l’encert metodològic en incloure el projecte dins d’una acció curricular acadèmica i la necessitat de promoure l’educació per al desenvolupament, tot i el context de crisi actual.

El primer premi va ser per Minerva Estruch-Recoteret, pel treball L’economia del Bé comú, que  analitza un model econòmic alternatiu al servei de les persones. Elena Ribes Baquero,  de l’Institut XXV Olimpíada, va guanyar el segon premi pel treball Projecte de Cooperació: La construcció d’un ariet Hidràulic al Marroc; el tercer premi va ser per Ismael Mulet Alles, també de l‘Institut XXV Olimpíada pel treball sobre l’Incompliment dels Drets Humans a Barcelona. Els premis consistien en un viatge al Marroc per a conèixer una nova realitat i visitar els projectes de cooperació sobre el terreny.

En nom del professorat, Josep Muntada, professor de l’Institut XXV Olimpíada, va explicar el procés dels alumnes per l’elaboració dels treballs, que representa un dels pocs moments d’autonomia acadèmica i on el professorat agraeix el suport de les ONGD impulsant l’educació per al desenvolupament a l’escola. Tres alumnes, en representació dels 20 inscrits, van llegir un text elaborat conjuntament per tots els participants per agrair el suport i la possibilitat de desenvolupar aquesta experiència i van demanar continuar i ampliar el projecte per arribar més alumnes.

Antoni Zabala, doctor en psicologia de l'educació i director de l’Institut de Recursos i Investigació per a la Formació (IRIF) va cloure l’acte amb una ponència sobre “la necessitat de recuperar l’esperit d’una educació integral, de l’escola per la vida, i alhora de les dificultats que això implica en el context actual.” Va destacar el paper de les famílies com a eix vertebrador educatiu i va constatar la necessitat del suport de les ONGD en l’àmbit educatiu per contribuir a construir aquesta educació integral per un món més just.