• Imprimeix

21 de setembre: Dia Internacional de la Pau

Cada 21 de setembre se celebra arreu del món el Dia Internacional de la Pau, una jornada dedicada a l'enfortiment dels ideals de pau entre els pobles i entre les persones.

Cada 21 de setembre se celebra arreu del món el Dia Internacional de la Pau, una jornada dedicada a l'enfortiment dels ideals de pau entre els pobles i entre les persones.

2017: suport a persones refugiades i migrades

Aquest any la campanya impulsada per les Nacions Unides se centra en mobilitzar la ciutadania mundial en suport als refugiats i migrants. Sota el títol “Junts per la pau: Respecte, seguretat i dignitat per a tots”, pretén continuar amb l'esperit de JUNTS, una iniciativa mundial llançada el 2016 que té per objectiu que les persones que s'han vist obligades a abandonar les seves llars a la recerca d'una vida millor gaudeixin respecte i seguretat i puguin viure dignament. Amb aquest exercici les Nacions Unides destaquen la rellevància de la solidaritat com a valor humà, i posen en valor els beneficis que els migrants aporten a les economies i els països, a més d'abordar les preocupacions legítimes de les comunitats d'acollida.

El Govern de Catalunya i el seu compromís amb la pau

El foment de la pau és una de les missions bàsiques de la cooperació impulsada pel Govern de Catalunya, i com a tal es troba present en un gran nombre d’actuacions executades i finançades per l’ACCD i la resta d’actors de la cooperació.

Colòmbia és un dels països prioritaris de la cooperació catalana i el moment històric de final de conflicte armat amb les FARC converteix el treball en matèria de pau en eix principal del treball del Govern i les entitats catalanes al país. Actualment s’hi porten a terme projectes de l’Associació Acció Internacional per la Pau Catalunya -Acords de Pau: pedagogia i acompanyament a Colòmbia-, de la Plataforma unitària contra les violències de gènere -Construint garanties per la pau des de les dones del Magdalena Medio- i de la Universitat de Barcelona (Dret a la terra, pau i dones afrodecendents a Colòmbia). A més, es dona suport a la ’Associació per la Pau i els Drets Humans Taula Colòmbia per a l’enfortiment del suport institucional i social de Catalunya a Colòmbia durant l'etapa de post-conflicte.

Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent

Coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, l’ONG catalana NOVACT-Institut Internacional d’Acció Noviolenta presenta el primer informe del recentment creat Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent, una iniciativa pionera que aplega entitats d’arreu de la Mediterrània i s’encarrega d’implementar un “Pla d’Acció de la societat civil Euro-Mediterrània per a prevenir totes les formes d’extremisme violent”.

L’informe de l’Observatori es presentarà el dijous 21 de setembre, a les 18.30h a l’espai Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix 7, 08003 Barcelona).

Data d'actualització:  21.09.2017