• Imprimeix

Entrevistes

 • Suzanne Monkasa: "Les dones del Congo són víctimes, però en la mesura de les seves possibilitats construeixen la pau"

  Suzanne Monkasa:

  Entrevistem Suzanne aprofitant una ràpida estada a Barcelona per presentar el documental "Uchungu na tumaini. Crònica del dolor i l’esperança". El documental està produït per la Lliga dels Drets dels Pobles en el marc de la convocatòria de programes d’Educació per al Desenvolupament 2010 de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

 • Ndeye Salle Baldé, presidenta de la Plataforma Regional de Dones de Kolda

  L’Agència ha donat suport a la Plataforma Regional de Dones de Kolda en el marc d’un conveni de col·laboració amb ONU Dones per a facilitar l’accés de les dones a càrrecs electes i espais de presa de decisions.

 • Joan Colom: “El Marroc és el primer país musulmà que incorpora un programa de drogues i ho fa seguint el model català”

  Joan Colom és sotsdirector general de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i responsable del programa programa de “Suport per a la implantació de l’estratègia de reducció de riscs de VIH/SIDA i d’hepatitis i de llançament d’un programa de substitució amb metadona per als usuaris de drogues de la regió Tetuan – Tànger”. Aquesta actuació s’inscriu en l’estratègia nacional del Ministeri de Salut marroquí de salut mental i lluita contra les toxicomanies i en el Pla d’Acció Nacional de reducció de riscos i prevenció de VIH i hepatitis entre els usuaris de drogues. A més, compta amb el suport de la Unió Europea, les Nacions Unides, l’Organització Mundial de la Salut, ONUSIDA i ONUDC; així com del Fons Global de lluita contra la SIDA, la tuberculosi i la malària.

 • Pablo Mandeville: "Hay que impulsar la sinergia entre donaciones, inversiones, proyectos de cooperación y planes de desarrollo nacionales. La cooperación es una responsabilidad de todos"

  Pablo Mandeville:

  Pablo Mandeville ha estat ponent de les jornades organitzades per l’Agència Catalana de Cooperació sobre els "“Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni i Cooperació Descentralitzada". Des del 2010 és el Coordinador Resident del Sistema de les Nacions Unides i Representant Resident del PNUD a Nicaragua. Ha treballat durant més de vint anys per al Sistema de les Nacions Unides (UNDESA, UNOPS i PNUD) a la seu a Nova York; a l’Àfrica (Burkina Fasso i Moçambic) i a l’Amèrica Llatina i el Carib (Costa Rica, Cuba, Nicaragua, Panamà i Uruguai). També va ser el Coordinador Resident del Sistema de les Nacions Unides, Representant Resident del PNUD i Representant d’UNFPA a Uruguai, país pilot amb la modalitat “Delivering as One” de la Reforma de les Nacions Unides.

 • Josep Maria Tost: "Basem la nostra cooperació en les nostres actuacions i en la transferència de coneixements que permet el desenvolupament del país de forma sostenible”

  Josep Maria Tost:

  Amb l’objectiu de donar suport a les polítiques d’accés als drets socials bàsics, entre els quals hi ha l’aigua potable i el sanejament, així com la millora de les capacitats del model de gestió, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament , l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència de Residus de Catalunya van signar l’any 2007 un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient i Aigua de Bolívia, país prioritari de la cooperació catalana.

 • Ousmane Ben Fana Traoré: "Hem de reforçar la descentralització a Mali"

  Ousmane Ben Fana Traoré:

  L'assessor del president de Mali, Ousmane Ben Fana Traoré, va visitar Catalunya convidat per la direcció general de Cooperació al Desenvolupament. Durant la seva estada es va reunir amb associacions malianes, entitats d’acció humanitària i de cooperació al desenvolupament, representants de diferents departaments de la Generalitat, així com del Fons Català de Cooperació i de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu era explicar de primera ma la situació del país i valorar possibles vies de col·laboració.

 • Basem Al-Nabriss, Escriptor Acollit del PEN Català l'any 2012

  Basem Al-Nabriss, Escriptor Acollit del PEN Català l'any 2012

  Basem Al-Nabriss és un dels escriptors i poetes palestins més destacats de la seva generació. Amenaçat pels fonamentalistes de Hamàs per la publicació d’articles molt crítics amb el règim, fa tres mesos que va deixar el camp de refugiats Khan Younis de Gaza per venir a Barcelona gràcies al Programa Escriptor Acollit del PEN Català. L’objectiu del programa, que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació, la Institució de les Lletres Catalanes, i l'Ajuntament de Barcelona, és protegir escriptors amenaçats i perseguits, garantir la seva seguretat i el desenvolupament de la seva feina amb total llibertat i, de pas, facilitar la relació amb altres escriptors, intel·lectuals i persones de l’àmbit cultural del país d’acollida.

 • Núria Camps, presidenta del Consell Català de Cooperació

  Núria Camps, presidenta del Consell Català de Cooperació

  "Hem de fer tres coses: prioritzar, focalitzar i concertar"

 • Entrevista Graça Samo, coordinadora de Forum Mulher, xarxa d’ONG de dones a Moçambic

  Entrevista Graça Samo, coordinadora de Forum Mulher, xarxa d’ONG de dones a Moçambic

  “Amb la penalització de l’avortament, un 11% de les morts de mares són a causa d’avortaments clandestins”

 • Carme Altés i Jordi Mateu, educadors experts en bilingüisme

  Carme Altés i Jordi Mateu, educadors experts en bilingüisme

  “Els estudis sobre bilingüisme diuen que els avantatges es noten en programes additius que continuen l’aprenentatge en llengua materna durant tota l’escolarització i gradualment es va introduint la segona llengua”