Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Catalunya contribueix a desenvolupar la gestió dels residus de Bolívia (28.09.2016)
  El Govern, a través de l’Agència de Residus de Catalunya i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, impulsa un programa al país llatinoamericà que prioritza la prevenció i el reciclatge, seguint el model català. El programa ha permès planificar i impulsar la normativa del país, així com implementar la recollida selectiva i la construcció de plantes de compostatge en diversos municipis bolivians.
 • Ciutats defensores dels drets humans: municipis i institucions catalanes acullen nou activistes d’arreu del món (27.09.2016)
  Del 26 de setembre al 8 d’octubre nou activistes de drets humans, procedents de Síria, Palestina, Ruanda, Brasil, Colòmbia, Hondures, Uganda, Perú i la Regió Autònoma Xinjiang (Turquestan Oriental) de Xina visiten quinze municipis de Barcelona per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.
 • Cap a una Colòmbia en Pau (23.09.2016)
  Catalunya celebra la signatura de l'acord de pau entre el Govern colombià i les FARC-EP i crida a la participació al plebiscit del 2 d'octubre Barcelona. El proper 26 de setembre tindrà lloc la firma formal de l’acord de pau entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC-EP, anunciat el passat 24 d’agost a l’Havana després de quatre anys de negociacions. El compromís de pau posa fi a 52 anys de conflicte intern, en què s’han comptabilitzat més de vuit milions de víctimes directes i més de sis milions de desplaçats interns.
 • Manel Vila: 'La UE ha deixat de parlar de refugiats per parlar de fronteres i seguretat’ (19.09.2016)
  El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, ha participat aquest dissabte al programa 'Via Lliure', de RAC1, dedicat a la cimera de la Unió Europea celebrada el divendres passat a Bratislava. Vila ha lamentat que "la paraula 'refugiats' hagi desaparegut" del vocabulari de la Unió.
 • Segona trobada d’institucions i entitats sobre l’acord de pau a Colòmbia i el plebiscit per la pau (09.09.2016)
  La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament ha reunit una trentena de representants d’entitats i institucions catalanes per a avançar en l’intercanvi d’informació i la programació conjunta d’actes en motiu de l’acord de pau entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC-EP, anunciat el passat 24 d’agost, i el plebiscit que ha d’avalar l’acord, el dia 2 d’octubre.
 • Actuacions de la cooperació catalana a Colòmbia (29.08.2016)
  Colòmbia ha estat, segons l’Escola de Cultura de Pau, el conflicte sense negociar de més durada de la història recent. Entre els anys 1964 i 2012 (data de l’inici del conflicte i del principi de les negociacions, respectivament) l’Estat, grups guerrillers i organitzacions paramilitars s’han enfrontat en un conflicte complex que ha combinat factors tan diversos com la desigualtat econòmica, la injustícia social, les divisions polítiques, la lluita per la tinença de les terres, i el narcotràfic. Durant aquest període es comptabilitzen centenars de milers de víctimes directes del conflicte.
 • El Govern de Catalunya celebra l'Acord final de pau entre el Govern de Colòmbia i les FARC   (25.08.2016)

  El Govern de Catalunya celebra l'Acord final de pau al que han arribat el Govern de Colòmbia i les FARC aquesta matinada a l'Havana. Aquests compromisos, subscrits després de les negociacions que han tingut lloc des de 2012 entre el Govern de Colòmbia i les FARC, posen fi a una situació de violència que s’ha allargat durant més de 50 anys i que ha causat un nombre de víctimes dolorosament elevat. De la mateixa manera, el Govern saluda l’acompanyament que ofereixen les Nacions Unides per a la validació dels termes pactats i vol posar en relleu que s’hagi incorporat als acords la necessària visió de gènere, seguint la Resolució 1325 de l’ONU, que atén el rol fonamental de les dones com a constructores de pau.

 • La Universitat de Lleida presenta a l’Equador el Pla Base de Reconstrucció post-terratrèmol (03.08.2016)
  L’ACCD facilita la participació de la Càtedra UNESCO de Ciutats Intermèdies de la UdL al taller formatiu per a personal tècnic dels cantons afectats pel terratrèmol que va afectar la província de Manabí el passat 16 d’abril.
 • La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament reuneix entitats i institucions per a analitzar les negociacions de pau a Colòmbia i coordinar-ne la resposta (27.07.2016)
  La cònsol de Colòmbia a Barcelona, Diana Celis, participa en la trobada i agraeix la iniciativa del Govern i l’interès i compromís de les organitzacions socials catalanes amb el procés de pau.
 • Metges i infermers del Clínic i Sant Joan de Déu prestaran assistència sanitària a camps de refugiats a Grècia   (22.07.2016)
  Un total de 44 professionals sanitaris de l’Hospital Clínic i de l’Hospital Sant Joan de Déu prestaran assistència sanitària durant mig any en cinc camps de refugiats situats al nord de Grècia i en altres camps més situats a dues illes gregues. Aquests metges i infermers s’integraran en una de les ONG més implantades al territori i cobriran la necessitats sanitàries bàsiques de més de 12.000 persones, bona part de les quals són infants. En el projecte col·laboren el Departament de Salut i el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, a través de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament.
 • El Consell Català de Foment de la Pau es reuneix en la seva vint-i-vuitena sessió (21.07.2016)
  Aquest dimecres ha tingut lloc la sessió Consell Català de Foment de la Pau, amb la presència de membres del Govern, ens locals, centres de recerca, entitats i coordinadores d’ONGD. El procés de pau a Colòmbia, la moció del Parlament que insta la Generalitat a ‘desmilitaritzar’ Catalunya, i la despesa militar de l’Estat espanyol són els temes que han centrat la reunió.
 • El Govern resol la primera convocatòria de cooperació específica per a entitats de les comarques de Girona, Lleida i Tarragona (20.07.2016)
  En total es destinaran 232.000 € a cinc projectes de desenvolupament a Guatemala, Nicaragua, Colòmbia, Marroc i Senegal, i cinc d’educació per al desenvolupament a Catalunya en una convocatòria pionera per la descentralització i el compromís amb la diversitat d'actors de la cooperació de Catalunya.
 • Municipis i regions encaren a Barcelona els reptes d’Habitat III i la Nova Agenda Urbana (19.07.2016)
  La Diputació de Barcelona i el Govern organitzen conjuntament una jornada de treball amb experts i representants de xarxes internacionals de governs locals, amb l’objectiu de debatre les agendes globals en matèria d’assentaments humans, pocs mesos abans que Quito sigui la seu de la conferència sobre habitatge i desenvolupament urbà sostenible, Habitat III.
 • Héctor Abad: ‘El procés de pau a Colòmbia és una bona notícia en un món de males notícies’ (14.07.2016)
  La Casa Amèrica i l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) han convidat a Barcelona l’escriptor colombià Héctor Abad Faciolince, en el marc del cicle de conferències i debats 'Pau a Colòmbia'. El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, ha fet la presentació de la trobada, titulada ‘No guanyar la guerra, no perdre la pau’.
 • Alma Mašić: “La cooperació catalana a Bòsnia és un cas d’èxit” (11.07.2016)
  Alma Mašić és la directora de la Iniciativa Juvenil pels Drets Humans (YIHR, Youth Initiative for Human Rights) de Bòsnia i Hercegovina. Recentment ha estat a Barcelona per a participar al curs d’estiu Els Juliols de la Universitat de Barcelona, on ha parlat de la cooperació al desenvolupament a Bòsnia, i ha fet un balanç dels 20 anys dels acords de Dayton, que van posar punt i final a la guerra.

Especial Acords de Pau a Colòmbia
El teu DOCU a la Filmoteca