Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • 24 d’octubre, Dia mundial de les Nacions Unides (24.10.2014)
  Les reivindicacions dels moviments de dones i feministes van iniciar les Conferències Mundials de les Dones als anys 70 El 24 d’octubre es celebra el Dia Mundial de les Nacions Unides* per commemorar que l’any 1945 va entrar en vigor la Carta de les Nacions Unides*', que va ser ratificada per la majoria dels països signataris. La Carta en el seu primer article especifica el principi de la igualtat de drets i la lliure determinació dels pobles i aposta per la cooperació internacional per resoldre problemes econòmics, socials, culturals i humanitaris; també promou el respecte als drets humans sense fer distincions entre les persones per motius de raça, sexe, idioma o religió. És en aquest primer article on es posa ja de manifest la situació de discriminació i desigualtat de les dones i la necessitat de treballar per eradicar-la.
 • Jornada sobre la Mutilació Genital Femenina en el marc del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones (22.10.2014)
  En la jornada participarán tres representants de les organitzacions senegaleses l’Associació Tostan i l'Association des Juristes Senegalaises, que ajudaran a conèixer i debatre les línies que porten a terme al Sud per eradicar aquesta pràctica. També assistirán especialistes del tema persones residents a Catalunya per intensificar i millorar el treball transnacional entre Catalunya i les comunitats dels països on es practica. L'objectiu és millorar els mecanismes i protocols per eradicar aquesta pràctica i reforçar el compromís amb la defensa dels drets humans de les dones i les nenes.
 • Taller: Com accedir als instruments de finançament europeus? (16.10.2014)
  NOVACT i CIEMEN, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona, organitzen un programa formatiu pilot per donar suport a deu ONGDs en la recerca de finançament europeu a la innovació i enfortiment de la seva aposta pel canvi social. El programa té com a objectiu l’assessorament a les ongds, especialment a les persones responsables d’identificar i dissenyar intervencions innovadores, per tal que puguin formular programes i actuacions que els permetin accedir al finançament de la Unió Europea en funció de les estratègies de cada entitat. L’acompanyament està impartit per experts en instruments de finançament europeu.
 • La Independent publica "Prestigiosa cooperació catalana a Moçambic, lligada al futur de les dones", de Tona Gusi (15.10.2014)
  "Actualment l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), malgrat la seva limitada dimensió, és una de les principals referències de la cooperació internacional a la Província d'Inhambane (una província de Moçambic). La cooperació catalana a Moçambic està molt lligada al futur de les dones."
 • "PASSAT, PRESENT I FUTUR: 20 ANYS DESPRÉS DEL GENOCIDI RUANDÈS" (10.10.2014)
  La Lliga dels Drets dels Pobles i la campanya “Congo, perill de riqueses” analitzen les conseqüències del genocidi ruandès 20 anys després, a Ruanda i als Grans Llacs, per comprendre la situació actual de Ruanda i les seves relacions amb la República Democràtica del Congo, així com reflexionar sobre el rol dels recursos naturals congolesos i el futur dels Grans Llacs.
 • Publicat el diagnòstic “L’educació per al desenvolupament sostenible i la solidaritat internacional als centres educatius de Catalunya: reptes i oportunitats en l’apropament entre escola i ONG” (09.10.2014)
  L’objectiu era explorar la situació de l’Educació per al Desenvolupament Sostenible i la Solidaritat Internacional (EDD-SI) als centres educatius i ONGDs de Catalunya; constatar els principals reptes i les oportunitats, entres educatius, i proporcionar orientacions pedagògiques per potenciar i optimitzar les diverses actuacions. L’estudi coincideix amb la iniciativa del departament d’Ensenyament «Impuls del servei comunitari per a l’alumnat de secundària obligatòria», per fomentar l’experimentació d’accions que comporten processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.
 • La ciutadania exiliada de Colòmbia participa en el procés de construcció de pau del seu país (09.10.2014)
  El Fòrum Internacional de Víctimes del Conflicte Armat ha estat una iniciativa de ciutadans i ciutadanes que viuen exiliats de Colòmbia, amb una important presència de dones, que han volgut fer aportacions i participar activament des de l’exili en el procés de negociació de pau entre les FARC i el govern del seu país. Gonzalo Sánchez, director del Centro de Memoria Histórica, i Juan Carlos Villamizar, representant de l'equip de Coordinació Central del Foro Internacional, entre d'altres, van presentar a l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) l'informe executiu resultat del Fòrum el 8 d'octubre a Ginebra (Suïssa).
 • IV Congrés d’Educació per al Desenvolupament a Vitòria del 9 a l'11 de novembre (08.10.2014)
  El Palau de Congressos i Exposicions Europa de Vitòria acollirà durant tres dies el IV Congrés d'Educació per al Desenvolupament, amb debats, experiències i propostes que permetin canviar el mon a través de l’acció educativa dels moviments socials, les organitzacions i les institucions, entre d’altres actors. Els objectius principals son: identificar les claus per aconseguir accions i processos pedagògics que generin una transformació social, repensar i promoure estratègies noves, i crear noves aliances.
 • Impuls als projectes de recerca de Batxillerat vinculats a l’Educació per al Desenvolupament (07.10.2014)
  L’objectiu del seminari, que tindrà lloc el 10 d'octubre, és debatre les estratègies més efectives promoure el treball de recerca amb els alumnes de batxillerat des de perspectives innovadores i efectives. El treball de recerca de batxillerat es considera un dels grans actius d’educació activa i participativa del batxi­llerat; facilita que l’alumnat busqui informació sobre allò que l’interessa, analitzar-ho, reflexionar-ho i desenvolupar una opinió crítica te­nint en compte diferents perspectives.