Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • El seminari ‘Empreses i Drets Humans’ reuneix experts d’arreu del món al Parlament de Catalunya (20.02.2017)
  Els dies 16 i 17 de febrer va tenir lloc al Palau del Parlament de Catalunya el seminari ‘Empreses i Drets Humans: comparant experiències. Una mirada centrada en la perspectiva extraterritorial’, organitzat per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, amb l’objectiu d’abordar l'impacte de les empreses sobre els drets de les persones i del medi ambient.
 • El conseller Romeva es reuneix amb representants de les Nacions Unides i ONG per avaluar les actuacions en la crisi humanitària del Mediterrani   (16.02.2017)

  Ha estat una reunió de treball on s'ha avaluat l'estat dels projectes al Líban, Jordània, Iraq, Síria, Grècia i Itàlia els quals han rebut el suport del Departament d'Afers Exteriors.El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha destacat que "actuar a l'origen, als països en conflicte, és com millor podem ajudar les persones que en pateixen les conseqüències".

 • Empreses i Drets Humans: comparant experiències (14.02.2017)
  L'Institut Català Internacional per la Pau i la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya organitzen el seminari internacional ‘Empreses i Drets Humans: Comparant Experiències. Una mirada centrada en la perspectiva extraterritorial’, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de febrer al Parlament de Catalunya.
 • L’entitat Brigades Internacionals de Pau, guanyadora del Premi Constructors de Pau de l’ICIP (13.02.2017)
  Brigades Internacionals de Pau té una llarga trajectòria de treball en la protecció i acompanyament de defensors i defensores dels drets humans, amb un suport sostingut del Govern de Catalunya. L’entitat ha rebut el reconeixement aquest dimarts 7 de febrer al Parlament de Catalunya.
 • Els mitjans públics catalans se sumen a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’   (07.02.2017)

  Els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) participen a la campanya de la societat civil per a l’acollida de persones refugiades amb una programació especial durant tota setmana, que inclourà la retransmissió en directe a TV3 i Catalunya Ràdio del ‘Gran Concert per a les Persones Refugiades’, aquest dissabte al Palau Sant Jordi.

 • Manel Vila "El nou pressupost ens situa a nivells d'abans de les retallades"   (24.01.2017)

  El passat dissabte, el director general de cooperació al desenvolupament, Manel Vila, va ser entrevistat al programa de Catalunya Ràdio Solidaris en motiu del tràmit per l'aprovació dels pressupostos 2017 al Parlament de Catalunya. Si s'aproven els pressupostos del govern per al 2017, la cooperació pública catalana rebrà una dotació de 17,4 milions d'euros, que la situaria a nivells d'abans de les retallades. El director general va destacar que això permetrà recuperar el sector i que les ONGs reprenguin projectes a llarg termini, molts dels quals havien quedat aturats.

 • Romeva: "Amb aquest pressupost prepararem el procés constituent de la República que guanyarem a les urnes"   (19.01.2017)

  El conseller Romeva ha explicat aquesta tarda les línies mestres del pressupost del Departament en la seva compareixença al Parlament de Catalunya. Els comptes proposats per al 2017 han superat les esmenes a la totalitat presentades i seguiran el tràmit parlamentari. L'aportació en cooperació internacional reverteix la situació que ha patit des de l’any 2012. L’ACCD rebrà 10,2 milions d’euros més que en l’exercici anterior i el total del seu pressupost serà de 17,3 milions, essent la partida que més augmenta. El Govern defineix la cooperació com una política nacional de base i per això la cooperació com a política exterior també es fa des d’altres departaments, que hi destinaran un total de 14,1 milions d’euros.

 • Els departaments d'Afers Exteriors i d'Ensenyament signen un pla per integrar els valors de la cooperació al desenvolupament a la comunitat educativa (23.12.2016)
  El director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Manel Vila, i el responsable de relacions interdepartamentals del Departament d’Ensenyament, Josep Vicent García, han signat avui 23 de desembre un Pla de treball per integrar la cooperació al desenvolupament en la comunitat educativa.
 • El Govern dóna suport a les Nacions Unides en matèria de refugiats al Líban (21.12.2016)
  El Govern ha aprovat l’acord que autoritza el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a atorgar una subvenció per un import de 400.000 euros al Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). Aquesta quantitat es destinarà a donar suport al un projecte d’ajuda a les comunitats libaneses d’acollida al Líban, un dels països més castigats per la crisi a la Mediterrània.
 • El Govern aprova la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Centre Nacional de Memòria Històrica de Colòmbia (21.12.2016)
  El Govern ha aprovat autoritzar l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a signar un conveni de col·laboració amb el Centre Nacional de Memòria Històrica (CNMH) de Colòmbia i l’associació Opción Legal per enfortir les iniciatives de recuperació de la memòria al país sud-americà amb un projecte que posa èmfasi en la participació de les víctimes i el conjunt de la societat civil, incloent-hi la diàspora colombiana.
 • Suport a l’enfortiment institucional del Ministeri de Medi Ambient i Aigua de Bolívia (21.12.2016)
  El Govern, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i la Diputació de Barcelona (DIBA) signen un acord específic per a la col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient i Aigua (MMAiA) de Bolívia amb el projecte “Enfortiment institucional en matèria de gestió de residus”.
 • Catalunya i Flandes signen un acord de cooperació per reduir la violència de gènere a Moçambic   (19.12.2016)

  El director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Manel Vila, i el secretari general del Departament d’Afers Exteriors del Govern de Flandes, Koen Verlaeckt, han signat aquest divendres al migdia a Brussel·les un acord de cooperació entre Catalunya i Flandes per actuar conjuntament a Moçambic. En l’acte de signatura també hi ha assistit l’ambaixadora de Moçambic al Benelux i representant permanent davant de la Unió Europea, Ana Nemba, i el representant del Govern de Catalunya davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj.

 • El Govern impulsa la mobilitat de coneixements amb Moçambic (14.12.2016)
  Un conveni entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane permet la formació de professionals de la salut pública de Moçambic amb responsabilitats de direcció i gestió. L’activitat formativa ha anat a càrrec del Departament de Salut i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
 • L'ICIP presenta les subvencions a entitats   (27.11.2016)

  L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha obert una nova convocatòria de subvencions a entitats, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre domiciliades a Catalunya per a projectes de participació en xarxes i de recerca en promoció de la pau. L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 40.000 euros. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 15 de desembre de 2016.

 • El Govern estableix un marc de cooperació amb el Govern de Flandes i ActionAid per la defensa dels drets de les dones a Moçambic (24.11.2016)
  L’acord preveu la implementació del projecte ‘Accelerant els drets de les dones i nenes’, centrat als districtes de Marracuene i Manhiça, i a la ciutat de Maputo. El projecte té un pressupost total de 500.000 €, dels quals Catalunya n’hi aporta 100.000 €

Especial Acords de Pau a Colòmbia
El teu DOCU a la Filmoteca