Accés al contingut Accés al menú de la secció

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Estrena del documental “Uchungu Na Tumaini” sobre els efectes de la guerra al Congo i el testimoni de les dones (26.02.2015)
  El film, que es presenta aquest divendres a Barcelona, dóna veu a dones congoleses que han patit violacions dels drets humans i, en particular, la violència sexual, un dels efectes més destructius i alhora més desconegut del conflicte congolès. L’estrena tindrà lloc divendres 27 a les 19.30 als Cinemes Girona (Barcelona) amb la intervenció del director del documental, el periodista Josep Ramon Giménez, l’adjunta de direcció de l’ACCD, Lourdes Mourelo, i la presidenta de la Plataforma de Dones de la Diàspora Congolesa de Bèlgica, Suzanne Monkasa.
 • Jornada d’intercanvi ONGD-mitjans de comunicació a Figueres (25.02.2015)
  El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Figueres, la Coordinadora d’ONG Solidàries i la Demarcació de Girona del Col•legi de Periodistes de Catalunya organitzen una jornada de formació sobre «El paper de la solidaritat als mitjans de comunicació». Serà aquest dissabte 28 de febrer a la delegació de l’Alt Empordà del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, durant tot el matí. Hi participaran ONGD alt empordaneses i mitjans de comunicació locals.
 • L’ICIP guardona la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat amb el premi Constructors de Pau 2014 (24.02.2015)
  L’Institut Català Internacional per la Pau fa avui dimarts 24 un acte de reconeixement públic a la trajectòria centenària de l’organització Women's International League for Peace and Freedom (WILPF) “a favor del desarmament, la defensa dels drets humans i la persistència per tal d’aconseguir el reconeixement del paper de les dones en la construcció de pau”.
 • El dret d'escollir com desenvolupar-se personal i professionalment sense que ser dones impliqui una condició o, fins i tot, un impediment (23.02.2015)
  Article d'opinió publicat a La Independent "De què parlem quan analitzem la "bretxa salarial"?" Escrit per Sara Berbel Sánchez. Doctora en Psicologia i experta en polítiques d'igualtat Amb ocasió del Dia Internacional de l'Equal Pay que se celebra el 22 de febrer, el sindicat UGT ha presentat un informe on actualitza les dades de diferència salarial entre dones i homes. Les conclusions no són positives sinó al contrari, ja que en els darrers anys de crisi, la bretxa salarial s'ha ampliat d'un 19% a un 24%, la qual cosa mostra, un cop més, que la crisi està passant una gran factura a les dones i col.laborant en la temible feminització de la pobresa.
 • L’Institut Català de les Dones endega una campanya que promou “moure fitxa” contra les discriminacions de gènere (18.02.2015)
  En el marc de la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de les Dones, la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, divulguen una campanya unitària institucional de sensibilització amb el missatge “Tu mous fitxa. Catalunya per l’equitat de gènere”, que vol promoure la reflexió i la revisió individual al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa, i protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.
 • La cooperació al desenvolupament, terme a terme (18.02.2015)
  El TERMCAT publica en línia el Diccionari de cooperació al desenvolupament, que recull un centenar de termes rellevants de l’àmbit, com ara accés humanitari, cooperació Sud-Sud, desplaçat intern, educació per al desenvolupament o refugiat. Cada terme inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes complementàries. L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament han assessorat el TERMCAT durant el procés de definició, que també ha comptat amb el suport del Govern d’Andorra.
 • El conseller Homs presenta el Pla Catalunya-Marroc 2014-2017 (11.02.2015)
  El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha presentat avui el Pla Catalunya-Marroc 2014-2017. Es tracta del segon Pla País, després del de Japó, que aprova el Govern de la Generalitat. Ha estat impulsat per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, i la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament ha participat en tots els grups i n'ha coordinat un. L'objectiu del pla és coordinar i impulsar les accions del Govern i de les principals institucions catalanes al Marroc, atesa la intensitat de les relacions entre ambdós països i la importància del Marroc com a soci clau per a Catalunya.
 • Reunió entre entitats que treballen per l'eradicació i representants del Govern amb motiu del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (06.02.2015)
  La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, juntament amb el director general per a la Immigració, Xavier Bosch; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell; i la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias ha rebut avui a les representants d’una desena d’entitats de dones que treballen en la prevenció de la mutilació genital femenina (MGF). El Govern ha volgut reconèixer així la tasca que desenvolupen aquestes organitzacions a Catalunya i conèixer de primera mà quines són les seves inquietuds i necessitats.
 • Els drets humans i la comunicació per al desenvolupament (06.02.2015)
  Aquests darrers dies i avui, 6 de febrer, especialment la mutilació genital femenina té una presència important en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials. Testimonis de dones que fan esgarrifar, campanyes per conscienciar al Nord i al Sud de la necessitat d’eradicar una pràctica “pràcticament” salvatge, missatges institucionals, declaracions oficials, hashtags.... avui tots i totes som nenes i dones mutilades físicament, agredides violenta i psicològicament. Els mitjans de comunicació i les xarxes socials esdevenen altaveus d'aquesta terrible vulneració dels drets de les dones; molinets de missatges “enhastats”; catapultes de frases i campanyes colpidores.... Tot plegat, vull pensar que d'alguna manera estan fent comunicació per al desenvolupament per mobilitzar la ciutadania, a més de garantir el seu dret legítim a continuar existint.
 • El 30 de gener es celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (29.01.2015)
  “No hi ha camí per la Pau, la pau és el camí” (M. Gandhi)

DIES MUNDIALS
CONVENI AMB EL CONSELL DE CAMBRES