Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Romeva: "Amb aquest pressupost prepararem el procés constituent de la República que guanyarem a les urnes"   (19.01.2017)

  El conseller Romeva ha explicat aquesta tarda les línies mestres del pressupost del Departament en la seva compareixença al Parlament de Catalunya. Els comptes proposats per al 2017 han superat les esmenes a la totalitat presentades i seguiran el tràmit parlamentari. L'aportació en cooperació internacional reverteix la situació que ha patit des de l’any 2012. L’ACCD rebrà 10,2 milions d’euros més que en l’exercici anterior i el total del seu pressupost serà de 17,3 milions, essent la partida que més augmenta. El Govern defineix la cooperació com una política nacional de base i per això la cooperació com a política exterior també es fa des d’altres departaments, que hi destinaran un total de 14,1 milions d’euros.

 • Els departaments d'Afers Exteriors i d'Ensenyament signen un pla per integrar els valors de la cooperació al desenvolupament a la comunitat educativa (23.12.2016)
  El director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Manel Vila, i el responsable de relacions interdepartamentals del Departament d’Ensenyament, Josep Vicent García, han signat avui 23 de desembre un Pla de treball per integrar la cooperació al desenvolupament en la comunitat educativa.
 • El Govern dóna suport a les Nacions Unides en matèria de refugiats al Líban (21.12.2016)
  El Govern ha aprovat l’acord que autoritza el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a atorgar una subvenció per un import de 400.000 euros al Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). Aquesta quantitat es destinarà a donar suport al un projecte d’ajuda a les comunitats libaneses d’acollida al Líban, un dels països més castigats per la crisi a la Mediterrània.
 • El Govern aprova la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Centre Nacional de Memòria Històrica de Colòmbia (21.12.2016)
  El Govern ha aprovat autoritzar l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a signar un conveni de col·laboració amb el Centre Nacional de Memòria Històrica (CNMH) de Colòmbia i l’associació Opción Legal per enfortir les iniciatives de recuperació de la memòria al país sud-americà amb un projecte que posa èmfasi en la participació de les víctimes i el conjunt de la societat civil, incloent-hi la diàspora colombiana.
 • Suport a l’enfortiment institucional del Ministeri de Medi Ambient i Aigua de Bolívia (21.12.2016)
  El Govern, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i la Diputació de Barcelona (DIBA) signen un acord específic per a la col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient i Aigua (MMAiA) de Bolívia amb el projecte “Enfortiment institucional en matèria de gestió de residus”.
 • Catalunya i Flandes signen un acord de cooperació per reduir la violència de gènere a Moçambic   (19.12.2016)

  El director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Manel Vila, i el secretari general del Departament d’Afers Exteriors del Govern de Flandes, Koen Verlaeckt, han signat aquest divendres al migdia a Brussel·les un acord de cooperació entre Catalunya i Flandes per actuar conjuntament a Moçambic. En l’acte de signatura també hi ha assistit l’ambaixadora de Moçambic al Benelux i representant permanent davant de la Unió Europea, Ana Nemba, i el representant del Govern de Catalunya davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj.

 • El Govern impulsa la mobilitat de coneixements amb Moçambic (14.12.2016)
  Un conveni entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane permet la formació de professionals de la salut pública de Moçambic amb responsabilitats de direcció i gestió. L’activitat formativa ha anat a càrrec del Departament de Salut i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
 • L'ICIP presenta les subvencions a entitats   (27.11.2016)

  L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha obert una nova convocatòria de subvencions a entitats, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre domiciliades a Catalunya per a projectes de participació en xarxes i de recerca en promoció de la pau. L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 40.000 euros. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 15 de desembre de 2016.

 • El Govern estableix un marc de cooperació amb el Govern de Flandes i ActionAid per la defensa dels drets de les dones a Moçambic (24.11.2016)
  L’acord preveu la implementació del projecte ‘Accelerant els drets de les dones i nenes’, centrat als districtes de Marracuene i Manhiça, i a la ciutat de Maputo. El projecte té un pressupost total de 500.000 €, dels quals Catalunya n’hi aporta 100.000 €
 • El Govern signa un acord amb el Ministeri de Medi Ambient i Aigua de Bolívia per a la gestió de residus i la cooperació al desenvolupament (24.11.2016)
  L’acord té com a objectiu l’enfortiment de la política de residus del Govern de Bolívia i l’impuls d’accions de cooperació al desenvolupament en l’àmbit de la gestió de residus. Per part del Govern hi participen, de manera coordinada, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència de Residus de Catalunya. L’acord preveu també la signatura d’un conveni específic de col·laboració entre el Govern, el Ministeri de Medi Ambient i Aigua i la Diputació de Barcelona.
 • L’ACCD participa a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP22, a Marràqueix (22.11.2016)
  La cimera ha promogut un acord per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i donar suport a l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, i ha contribuït a la sensibilització de la societat civil marroquina per assegurar la seva participació en la lluita contra el canvi climàtic.
 • El Govern signa un pla de treball amb l’Arxiu Històric de la Policia Nacional de Guatemala (11.11.2016)
  L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Departament de Cultura i l’Arxiu Històric de la Policia Nacional de Guatemala consoliden amb aquest pla de treball el suport de la Generalitat amb la recuperació i conservació de la memòria històrica a Guatemala i l’intercanvi de coneixements tècnics entre els dos països.
 • Memòries comparades: experiències d’Amèrica Llatina i Catalunya (04.11.2016)
  Catalunya acull entre el 7 i el 12 de novembre una trobada internacional d’intercanvi d’experiències al voltant de la memòria històrica a Colòmbia, Guatemala, El Salvador i Catalunya. El 10 de novembre hi haurà l’acte públic ‘Memòries comparades: experiències d’Amèrica Llatina i Catalunya’. La trobada està organitzada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Memorial Democràtic i compten amb la col·laboració de la Direcció General de Relacions Institucionals i el Parlament.
 • El Govern promou la formació dels departaments en cooperació al desenvolupament (03.11.2016)
  La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament han impulsat unes sessions formatives adreçades als diversos departaments i unitats del Govern de Catalunya. La coherència de polítiques i l’Ajut Oficial al Desenvolupament vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible han estat els eixos principals de treball.
 • La crisi de refugi des de les ciutats: el cas del Líban (28.10.2016)
  El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, i membres de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament s’han reunit aquest dijous amb una delegació institucional libanesa formada pels alcaldes de Trípoli i El Mina i un representant de Saida.

Especial Acords de Pau a Colòmbia
El teu DOCU a la Filmoteca