Accés al contingut Accés al menú de la secció

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Organitzacions catalanes d'ajut humanitari presents al Nepal (30.04.2015)
  Llistat d'organitzacions catalanes especialitzades en emergències humanitàries que estan presents al Nepal. Per a més informació, cliqueu l'enllaç i accedireu als webs i a les seves propostes per col·laborar-hi.
 • Infografia: Tot allò que cal saber sobre la convocatòria de subvencions 2015 (30.04.2015)
  Posem a la vostra disposició tres documents gràfics que expliquen, de forma visual i resumida, els continguts principals de la convocatòria de subvencions adreçada a actors de la cooperació catalans i dels països socis per a la transformació social, corresponent a l'any 2015.
 • L'Agència Catalana de Cooperació liquida el deute amb les entitats (30.04.2015)
  L'Agència Catalana de Cooperació ha realitzat avui els pagaments que quedaven pendents, de manera que el Govern eixuga el deute amb els actors de la cooperació catalana.
 • El Govern desplega la Llei d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea (29.04.2015)
  El Govern ha aprovat diverses mesures que despleguen l’acció exterior de la Generalitat, amb l’objectiu de potenciar la projecció de Catalunya, promoure els interessos del país i situar-lo com a actor internacional actiu. El Consell Executiu ha iniciat el desplegament de la Llei d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, aprovada per una àmplia majoria del Parlament de Catalunya, amb l’aprovació del decret que regula els òrgans col·legiats de coordinació, participació i seguiment previstos a la norma.
 • President Mas: "Catalunya té l'oportunitat de posar el seu segell propi en la cooperació per al desenvolupament" (28.04.2015)
  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que, amb els reptes polítics i els objectius que s’estan redefinint en aquest moment, “Catalunya té l’oportunitat de fer-ho millor que fins ara, de manera que posi el seu segell propi de com es podria fer, des d’un país relativament petit, una bona contribució al món sencer des del punt de vista de la cooperació per al desenvolupament”.
 • El Govern de Catalunya destina una partida de 50.000 euros en la primera fase post-emergència a través de les entitats catalanes que treballen al Nepal (27.04.2015)
  El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, acompanyat de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias, ha anunciat aquesta tarda que el Govern destinarà una partida de 50 mil euros per a l’emergència humanitària després del terratrèmol del Nepal.
 • Sessió extraordinària del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència amb motiu del terratrèmol del Nepal (27.04.2015)
  El Govern ha convocat per aquesta tarda una reunió amb caràcter d’urgència del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència amb motiu del terratrèmol que ha afectat el Nepal i l’Índia. El comitè serà presidit pel secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, que ho va avançar ahir en declaracions a TV3, i comptarà amb la participació de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias. La convocatòria s’ha adreçat a les entitats catalanes especialitzades en acció humanitària, organismes del govern català implicats en emergències, com ara el departament d’Interior i el Departament de Salut, així com entitats catalanes que treballen al Nepal.
 • El Govern expressa la seva consternació pel terratrèmol que ha afectat el Nepal i activa el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència (25.04.2015)
  El Govern de la Catalunya vol expressar la seva consternació per l'elevat nombre de víctimes que ha causat el terratrèmol que ha saccejat el Nepal i vol transmetre la seva solidaritat i condol al govern i al poble d'aquest país. El sisme ha registrat una magnitud de 7,9 en l'escala de Richter i ha afectat principalment la capital del país, Katmandú, tot i que també ha provocat danys i víctimes a l'Índia i a la Xina.
 • El Parlament aprova el Pla director 2015-2018 amb els drets de les dones i els drets col·lectius dels pobles com a objectius prioritaris (22.04.2015)
  El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat durant la seva intervenció davant la la comissió d'Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya que el Pla director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018, aprovat avui pel Parlament, suposa un “punt d'inflexió” respecte la política de cooperació del Govern atès que “situa la cooperació al desenvolupament com a política pública cabdal en l'acció exterior del Govern, compromesa i responsable amb la defensa dels drets humans i la igualtat entre dones i homes arreu del món”.
 • Dimecres 22 d'abril, debat i votació al Parlament del Pla director de la cooperació al desenvolupament 2015-2018 (17.04.2015)
  El proper dimecres 22 d'abril està previst el debat i la votació del comunicat del Govern i de les esmenes presentades del Projecte del Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018. Aquest serà el quart Pla director de la política pública de cooperació al desenvolupament i respon al compromís de Catalunya amb la llibertat, la justícia global i la solidaritat internacional en els termes en què ho expressa la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament.
 • Per Sant Jordi, punts de llibres amb valors (17.04.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació se suma a les activitats de Sant Jordi 2015 amb la difusió d’un punt de llibre digital que es pot descarregar fàcilment. El punt inclou, d’una banda, conceptes claus del nou Pla director 2015-2018, aprovat pel Govern i pendent de l'aprovació del Parlament el proper 22 d'abril; de l’altra, proposa un seguit de recomanacions de lectures, llibres i contes.
 • L’Agència Catalana de Cooperació organitza sessions informatives per presentar la convocatòria de subvencions 2015 i l’enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans (15.04.2015)
  L’objectiu és explicar les noves línies que es preveu caracteritzaran la convocatòria de subvencions d'enguany i contribuir a enfortir en aquest sentit les capacitats dels actors de la cooperació catalana i donar-los suport en l'elaboració i la presentació dels projectes. Les línies principals responen al nou enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans que estableix el nou Pla director de la cooperació catalana 2015-2018.
 • El Parlament Europeu vota per evitar el finançament de conflictes armats amb comerç il·legal de minerals (13.04.2015)
  El Projecte d’informe sobre la proposta de Reglament del Parlament Europeu i dels Consell estableix un sistema per a la Unió per a la autocertificació de la diligència corresponent a la cadena de subministrament dels importadors d’estany, tàntal, wolframi, i or procedents de zones de conflicte i d’alt risc. Segons el document d’Opinió de la Comissió de Desenvolupament a la Comissió de Comerç Internacional (INTA) per evitar les conseqüències de la relació entre l’extracció il·legal i els conflictes violents es requereix una acció que vagi més enllà de la política comercial i tractar-ho des d’una àmplia perspectiva internacional, inclosa la cooperació al desenvolupament.
 • El Govern de Catalunya participa al Comitè Executiu de PLATFORMA, projecte europeu de Governs Locals i Regionals d’Europa per al Desenvolupament (09.04.2015)
  El Comitè Executiu anual de PLATFORMA es reuneix avui i demà, 9 i 10 d’abril, a Brussel·les per planificar la coordinació de la planificació estratègica dels socis en l’Any Europeu de Desenvolupament, així com per incidir de manera conjunta en les polítiques europees per a la promoció i la defensa dels drets humans. La xarxa europea de governs locals i regionals treballa durant dos dies la planificació coordinada de la celebració de l’any Europeu pel Desenvolupament aquest 2015 per conscienciar de la necessitat d’implicar més actors en la cooperació per al desenvolupament, especialment els locals i regionals. També està previst tractar propostes per al Dia Europeu de la Solidaritat Local a nivell europeu, així com establir prioritats d’actuacions i d’incidència política.
 • La directora general de Cooperació al Desenvolupament enforteix les relacions amb entitats i associacions de la societat civil i promou noves sinèrgies de treball al Marroc (09.04.2015)
  La visita de la directora general aquesta setmana al Marroc està contribuint a reforçar les relacions entre les entitats de la societat civil catalanes i marroquines, així com a valorar noves aliances i sinèrgies de treball conjuntes i establir contactes amb nous socis que es puguin identificar. A més, el seguiment personal dels projectes i els contactes institucionals permeten consolidar les relacions amb les entitats i les administracions públiques.