Accés al contingut Accés al menú de la secció

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Sessió extraordinària del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència amb motiu del terratrèmol del Nepal (27.04.2015)
  El Govern ha convocat per aquesta tarda una reunió amb caràcter d’urgència del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència amb motiu del terratrèmol que ha afectat el Nepal i l’Índia. El comitè serà presidit pel secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, que ho va avançar ahir en declaracions a TV3, i comptarà amb la participació de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias. La convocatòria s’ha adreçat a les entitats catalanes especialitzades en acció humanitària, organismes del govern català implicats en emergències, com ara el departament d’Interior i el Departament de Salut, així com entitats catalanes que treballen al Nepal.
 • El Govern expressa la seva consternació pel terratrèmol que ha afectat el Nepal i activa el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència (25.04.2015)
  El Govern de la Catalunya vol expressar la seva consternació per l'elevat nombre de víctimes que ha causat el terratrèmol que ha saccejat el Nepal i vol transmetre la seva solidaritat i condol al govern i al poble d'aquest país. El sisme ha registrat una magnitud de 7,9 en l'escala de Richter i ha afectat principalment la capital del país, Katmandú, tot i que també ha provocat danys i víctimes a l'Índia i a la Xina.
 • El Parlament aprova el Pla director 2015-2018 amb els drets de les dones i els drets col·lectius dels pobles com a objectius prioritaris (22.04.2015)
  El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat durant la seva intervenció davant la la comissió d'Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya que el Pla director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018, aprovat avui pel Parlament, suposa un “punt d'inflexió” respecte la política de cooperació del Govern atès que “situa la cooperació al desenvolupament com a política pública cabdal en l'acció exterior del Govern, compromesa i responsable amb la defensa dels drets humans i la igualtat entre dones i homes arreu del món”.
 • Dimecres 22 d'abril, debat i votació al Parlament del Pla director de la cooperació al desenvolupament 2015-2018 (17.04.2015)
  El proper dimecres 22 d'abril està previst el debat i la votació del comunicat del Govern i de les esmenes presentades del Projecte del Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018. Aquest serà el quart Pla director de la política pública de cooperació al desenvolupament i respon al compromís de Catalunya amb la llibertat, la justícia global i la solidaritat internacional en els termes en què ho expressa la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament.
 • Per Sant Jordi, punts de llibres amb valors (17.04.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació se suma a les activitats de Sant Jordi 2015 amb la difusió d’un punt de llibre digital que es pot descarregar fàcilment. El punt inclou, d’una banda, conceptes claus del nou Pla director 2015-2018, aprovat pel Govern i pendent de l'aprovació del Parlament el proper 22 d'abril; de l’altra, proposa un seguit de recomanacions de lectures, llibres i contes.
 • L’Agència Catalana de Cooperació organitza sessions informatives per presentar la convocatòria de subvencions 2015 i l’enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans (15.04.2015)
  L’objectiu és explicar les noves línies que es preveu caracteritzaran la convocatòria de subvencions d'enguany i contribuir a enfortir en aquest sentit les capacitats dels actors de la cooperació catalana i donar-los suport en l'elaboració i la presentació dels projectes. Les línies principals responen al nou enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans que estableix el nou Pla director de la cooperació catalana 2015-2018.
 • El Parlament Europeu vota per evitar el finançament de conflictes armats amb comerç il·legal de minerals (13.04.2015)
  El Projecte d’informe sobre la proposta de Reglament del Parlament Europeu i dels Consell estableix un sistema per a la Unió per a la autocertificació de la diligència corresponent a la cadena de subministrament dels importadors d’estany, tàntal, wolframi, i or procedents de zones de conflicte i d’alt risc. Segons el document d’Opinió de la Comissió de Desenvolupament a la Comissió de Comerç Internacional (INTA) per evitar les conseqüències de la relació entre l’extracció il·legal i els conflictes violents es requereix una acció que vagi més enllà de la política comercial i tractar-ho des d’una àmplia perspectiva internacional, inclosa la cooperació al desenvolupament.
 • El Govern de Catalunya participa al Comitè Executiu de PLATFORMA, projecte europeu de Governs Locals i Regionals d’Europa per al Desenvolupament (09.04.2015)
  El Comitè Executiu anual de PLATFORMA es reuneix avui i demà, 9 i 10 d’abril, a Brussel·les per planificar la coordinació de la planificació estratègica dels socis en l’Any Europeu de Desenvolupament, així com per incidir de manera conjunta en les polítiques europees per a la promoció i la defensa dels drets humans. La xarxa europea de governs locals i regionals treballa durant dos dies la planificació coordinada de la celebració de l’any Europeu pel Desenvolupament aquest 2015 per conscienciar de la necessitat d’implicar més actors en la cooperació per al desenvolupament, especialment els locals i regionals. També està previst tractar propostes per al Dia Europeu de la Solidaritat Local a nivell europeu, així com establir prioritats d’actuacions i d’incidència política.
 • La directora general de Cooperació al Desenvolupament enforteix les relacions amb entitats i associacions de la societat civil i promou noves sinèrgies de treball al Marroc (09.04.2015)
  La visita de la directora general aquesta setmana al Marroc està contribuint a reforçar les relacions entre les entitats de la societat civil catalanes i marroquines, així com a valorar noves aliances i sinèrgies de treball conjuntes i establir contactes amb nous socis que es puguin identificar. A més, el seguiment personal dels projectes i els contactes institucionals permeten consolidar les relacions amb les entitats i les administracions públiques.
 • Canviar l’escola per canviar el món, noves jornades del projecte europeu REDDSO   (08.04.2015)

  Els dies 10 i 11 d’abril té lloc a Barcelona una trobada d’intercanvi d’experiències educatives transformadores en el marc del projecte europeu REDDSO. L’objectiu és obrir un espai d’intercanvi entre docents, ONG i altres entitats socials per detectar les claus de l’èxit en el seu treball coordinat i de transformació social.


CONVENI AMB EL CONSELL DE CAMBRES