Accés al contingut Accés al menú de la secció

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • "El diàleg de pau a Turquia i la dimensió de gènere", per Ana Villellas (30.06.2015)
  La recerca analitza des d'una perspectiva de gènere el Procés d'Imrali, entre Turquia i el PKK, i identifica les oportunitats, els riscos i els obstacles que representa la participació de les dones en el procés de pau des de l'inici l'any 2013. Aquesta dificultat se suma a d'altres problemes, com la fragilitat dels mecanismes del procés i el dubte de si existeix voluntat política real per resoldre el conflicte. Aquest 2015 s'ha acceptat la participació formal del moviment de dones kurdes, amb demandes específiques i transversals. L'elaboració d'aquest informe ha comptat amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació i és el resultat d'anys de recerca a Turquia i a Europa, en el marc del Programa de Conflictes i Construcció de Pau de l'escola de Cultura de Pau, i a Diyarbakir el mes de març passat.
 • Marta Macias: “Les dones ja són motors de desenvolupament, però estan invisibilitzades” (29.06.2015)
  “És molt important el paper de les entitats de cooperació a l’hora d’exigir als Governs i als Estats, que són els responsables de protegir i garantir el compliments dels drets humans”, també els drets humans de les dones. Així s’ha expressat aquest matí la directora general de Cooperació, Marta Macias, en el programa Para Todos La2 de RTVE on ha explicat el nou enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans de la política pública de cooperació de la Generalitat, amb l’objectiu de transformar les desigualtats i les discriminacions que pateixen les dones, així com evitar la vulneració dels seus drets arreu del món.
 • El Conseller Homs presenta al Parlament el Pla Anual de Cooperació 2015 (26.06.2015)
  Dos mesos després de presentar el nou Pla Director 2015-2018, el conseller de la Presidència ha presentat al Parlament el Pla anual 2015, el primer document del pla quadriennal que inclou l’enfocament integrat de gènere i basat en drets humans. El Govern aposta per una cooperació amb identitat pròpia, eficaç i de prestigi, que incorpora en la planificació de les actuacions el nou enfocament amb dos objectius estratègics: els drets humans de les dones i els drets col·lectius dels pobles. El conseller ha destacat la gestió per resultats del nou Pla, una metodologia que facilita el seguiment dels compromisos i les fites del Pla director.
 • Comença la trobada internacional a Barcelona per incloure els drets humans de les dones i la justícia de gènere en l'agenda post-2015 (17.06.2015)
  La xarxa internacional Dones en Desenvolupament Internacional (WIDE+), compromesa amb la defensa dels drets de les dones, i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament organitzen durant dos dies a Barcelona una trobada internacional sobre "Drets humans de les dones i justícia de gènere en l'era post-2015: el rol de Wide+ i de les organitzacions feministes". L’objectiu és analitzar la viabilitat estratègica del paradigma de Beijing en l’actual context de relacions de poder canviants, així com debatre les estratègies per avançar en els compromisos internacionals i incorporar els drets de les dones en l’agenda post-2015 de manera que els actors internacionals, entre els quals també hi ha els Estats, els assumeixin com a propis.
 • Impuls a la coordinació i actuació conjunta institucional entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona i l'ACCD (15.06.2015)
  Les tres organitzacions han signat aquest matí un conveni marc de col·laboració amb l’objectiu d’establir un espai nou de concertació i coordinació, que permetrà identificar el valor afegit de cadascuna i concretar actuacions conjuntes de desenvolupament, educació per al desenvolupament i acció humanitària.
 • Homs: "Amb aquesta visita al Senegal volem simbolitzar el compromís del Govern per reprendre la cooperació catalana"   (12.06.2015)

  El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que “amb aquesta visita al Senegal volem simbolitzar el compromís del Govern per reprendre la cooperació” i fer-ho des d’un nou enfocament que situa la defensa, protecció i garantia dels drets humans de les dones i dels drets col·lectius del pobles com a eixos prioritaris de la cooperació catalana. El conseller ha visitat el país de l’Àfrica subsahariana acompanyat de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias, per conèixer sobre el terreny els projectes catalans que s’hi desenvolupen i traslladar un missatge inequívoc del Govern de suport a la cooperació catalana. 

 • Agroarte, hip hop i horts urbans per la pau a Colòmbia (11.06.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha parlat amb El AKA, músic colombià i líder d’un original projecte artístic per la pau a la comuna 13 de San Javier de Medellín, una de les més castigades per la violència.
 • El Govern aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament 2015   (09.06.2015)
  El Govern ha aprovat el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2015, el principal instrument programàtic i d’orientació política del Govern que permet desplegar en accions concretes els compromisos del nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018, aprovat pel Parlament de Catalunya el 22 d’abril passat. El document aposta per la defensa, protecció i garantia dels drets humans de les dones i dels drets col·lectius dels pobles com a elements específics de la cooperació catalana.
 • Sessions informatives per la resolució de dubtes sobre la Convocatòria 2015 a Barcelona i Lleida (02.06.2015)
  Els propers dies us convoquem a les diferents sessions informatives per resoldre dubtes relacionats amb la convocatòria per a la concessió de subvencions adreçades a actors de cooperació catalans i dels països socis, per la transformació social, corresponent a l'any 2015. Aquestes sessions tindran lloc a Barcelona i Lleida.
 • Nepal després del terratrèmol (26.05.2015)
  Quan es compleix un mes des que un sisme de magnitud 7.8 va sacsejar el Nepal, i finalitzada la tasca dels equips de recerca i rescat, convé reflexionar sobre com la situació de pobresa i vulnerabilitat que pateix una part molt significativa de la població, en particular dones i minories, ha influït decisivament en les greus conseqüències del terratrèmol.
 • Nou terratrèmol al Nepal, amb una magnitud de 7.4 graus a l'escala de Richter (12.05.2015)
  324.cat/ El Servei Geològic dels Estats Units calcula que l'epicentre ha estat a 68 quilòmetres a l'oest de la ciutat de Namche Bazar, prop del cim de l'Everest. La zona és la que va resultar més afectada al terratrèmol de 25 d'abril, que va produir més de 8.000 morts al país i va destruir centenars de milers d'habitatges.
 • El Consell de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya rebutja el recurs del Govern espanyol contra la Llei d’acció exterior (11.05.2015)
  El Consell ha aprovat un comunicat per manifestar el seu rebuig al recurs presentat pel Govern espanyol contra la Llei d’acció exterior de Catalunya, en el qual lamenta que no es tingui en consideració la tasca feta tant per la societat civil catalana com pel Parlament i el Govern de Catalunya, i demana al Tribunal Constitucional que valori al més aviat possible els efectes de la suspensió de la Llei i decideixi aixecar-la.
 • Organitzacions catalanes d'ajut humanitari presents al Nepal (30.04.2015)
  Llistat d'organitzacions catalanes especialitzades en emergències humanitàries que estan presents al Nepal. Per a més informació, cliqueu l'enllaç i accedireu als webs i a les seves propostes per col·laborar-hi.
 • Infografia: Tot allò que cal saber sobre la convocatòria de subvencions 2015 (30.04.2015)
  Posem a la vostra disposició tres documents gràfics que expliquen, de forma visual i resumida, els continguts principals de la convocatòria de subvencions adreçada a actors de la cooperació catalans i dels països socis per a la transformació social, corresponent a l'any 2015. Tots els documents estan disponibles en català, castellà, francès i portuguès.
 • L'Agència Catalana de Cooperació liquida el deute amb les entitats (30.04.2015)
  L'Agència Catalana de Cooperació ha realitzat avui els pagaments que quedaven pendents, de manera que el Govern eixuga el deute amb els actors de la cooperació catalana.