Accés al contingut Accés al menú de la secció

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • 'Aigua i Desenvolupament Sostenible', el lema del Dia Mundial de l'Aigua 2015 (18.03.2015)
  L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l'any 1993 el 22 de març com a Dia Mundial de l'Aigua per fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua com a bé patrimonial que és vida, i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social. Més de 1.000 milions de persones al món no tenen un bon accés a l'aigua, un dret humà indispensable per a la vida.
 • El procés de pau colombià, a debat a Barcelona (17.03.2015)
  Entre el 26 i 28 de febrer es va celebrar a Barcelona la Trobada Internacional per la Pau a Colòmbia, unes jornades que van comptar amb la participació de ciutadans i ciutadanes colombians residents a Catalunya i Europa, col•lectius de persones exiliades i organitzacions catalanes i europees de solidaritat amb Colòmbia.
 • Taller Internacional DevReporter a Barcelona (16.03.2015)
  Organitzacions i actors de la solidaritat i cooperació internacional europea participaran el proper 16 i 17 de març al taller internacional de Barcelona, en el marc del projecte DevReporter Network.
 • Desaparicions forçoses: els casos de Colòmbia i Mèxic (12.03.2015)
  Aquesta setmana visita Catalunya l’advocada Andrea Torres Bautista, de la Fundació Nydia Erika Bautista de Colòmbia. La fundació aborda la problemàtica de la desaparició forçosa a Colòmbia, i a causa de la seva activitat de denúncia i reparació, està seriosament amenaçada al seu país. És per això que rep l’acompanyament de les Brigades Internacional de Pau, amb el suport de l’ACCD. En aquest context se celebra una conferència-debat aquest dijous a Barcelona.
 • Catalunya participa a la reunió Beijing+20 de les Nacions Unides (09.03.2015)
  La directora de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias, i la directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, acompanyen una delegació de 20 representants d’entitats de dones de Catalunya que formen part del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC). Entre el 9 i el 20 de març se celebra a Nova York la CSW59, centrada en la revisió i implementació de la Plataforma d'Acció de Beijing.
 • El Govern s’afegeix a la campanya #HeForShe per la igualtat de gènere   (08.03.2015)

  El Govern de Catalunya s'ha sumat, en el Dia Internacional de les Dones, a la campanya #HeForShe, impulsada per l'ONU a favor de la igualtat de gènere. Durant l'acte institucional del 8 de març el President del Govern, Artur Mas, ha afirmat que Catalunya viu "una època de canvis molt importants, que obre grans oportunitats, i s'ha d'aprofitar aquest canvi profund que s’està produint a les estructures de la nostra societat per aconseguir la plena equitat entre homes i dones".

 • Dia Internacional de les Dones (06.03.2015)
  El Dia Internacional de les Dones d'enguany coincideix amb la celebració d'una trobada internacional organitzada per ONU DONES amb l’objectiu de revisar els progressos assolits en la defensa i promoció dels drets humans de les dones 20 anys després de la Cimera de Beijing i incidir en la nova agenda global post-2015 que s’acordarà en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni. Una delegació formada per organitzacions de dones de Catalunya, l’Institut Català de els Dones i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament assisteixen a la 59è sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona, que té lloc a partir del 9 de març a la seu central de Nacions Unides, a Nova York. L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament se suma a la campanya d’ONU DONES, amb la qual s’ha coordinat per disposar dels materials oficials en català.
 • Suzanne Monkasa: "Les dones del Congo són víctimes, però en la mesura de les seves possibilitats construeixen la pau" (06.03.2015)
  Entrevistem Suzanne aprofitant una ràpida estada a Barcelona per presentar el documental "Uchungu na tumaini. Crònica del dolor i l’esperança". El documental està produït per la Lliga dels Drets dels Pobles en el marc de la convocatòria de programes d’Educació per al Desenvolupament 2010 de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
 • Connecta’t amb el consum responsable (04.03.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha engegat una campanya per sensibilitzar de la necessitat de fer un ús responsable dels aparells electrònics i avançar cap a la legislació en matèria d’extracció de minerals en zones de conflicte, molt particularment a la República Democràtica del Congo.
 • Estrena del documental “Uchungu Na Tumaini” sobre els efectes de la guerra al Congo i el testimoni de les dones (26.02.2015)
  El film, que es presenta aquest divendres a Barcelona, dóna veu a dones congoleses que han patit violacions dels drets humans i, en particular, la violència sexual, un dels efectes més destructius i alhora més desconegut del conflicte congolès. L’estrena tindrà lloc divendres 27 a les 19.30 als Cinemes Girona (Barcelona) amb la intervenció del director del documental, el periodista Josep Ramon Giménez, l’adjunta de direcció de l’ACCD, Lourdes Mourelo, i la presidenta de la Plataforma de Dones de la Diàspora Congolesa de Bèlgica, Suzanne Monkasa.

DIES MUNDIALS
CONVENI AMB EL CONSELL DE CAMBRES