Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Activat el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència en resposta al terratrèmol de l’Equador (20.04.2016)
  El Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència, convocat amb caràcter d’urgència, s’ha trobat aquest dimarts amb l’objectiu de coordinar les actuacions d’ajut humanitari que s’impulsin des de Catalunya. La reunió ha estat presidida pel conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, qui ha expressat el condol en nom del Govern de Catalunya.
 • Raül Romeva es reuneix amb Moustapha Barghouti, president de la Palestinian Medical Relief Society (14.04.2016)
  El Conseller Raül Romeva s’ha reunit aquest migdia amb Moustapha Barghouti, president de la Palestinian Medical Relief Society, organització de referència internacional en el camp de la salut en els territoris palestins. L’acompanyava l'Associació Catalana per la Pau (ACP), que conjuntament amb diferents instruments de la cooperació catalana, executen diversos projectes de cooperació als territoris palestins, tant a la franja de Gaza com a Cisjordània, des de fa més de 15 anys.
 • Declaració del Consell Català de Foment de la Pau sobre l'acord UE i Turquia (13.04.2016)
  El Consell Català de Foment de la Pau (CCFP), òrgan consultiu i de participació per a avaluar i orientar les polítiques de pau a Catalunya i integrat per representants de la Generalitat de Catalunya, dels ens locals, dels grups parlamentaris, de les organitzacions no governamentals per a la pau, de les universitats públiques i d’altres institucions i personalitats rellevants en l’àmbit del treball per a la pau, reunit en sessió ordinària el 22 de març de 2016:
 • El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, visita Bòsnia i Hercegovina en el 24è aniversari del setge de Sarajevo (11.04.2016)
  El 5 d’abril del 1992 va començar el setge de Sarajevo, un dels més llargs de la història contemporània. Durant els anys que va durar la guerra, Catalunya, i en especial la ciutat de Barcelona, va crear forts vincles de solidaritat amb Bòsnia i Hercegovina i la seva capital, Sarajevo.
 • IMPORTANT: INCIDÈNCIES AMB ELS CERTIFICATS DIGITALS AL PORTAL DE TRÀMITS (06.04.2016)
  Des de fa unes setmanes el Portal de Tràmits està tenint algunes incidències no recurrents amb els certificats digitals de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre que ja vam alertar des de la pàgina web de l’Agència. Així mateix, a la pàgina web del Portal de Tràmits hi ha publicada una notícia al respecte: http://bit.ly/1RXF2wt
 • L’ACCD participa al fòrum de Nacions Unides per a l’avenç de l’equitat de gènere (14.03.2016)
  El Consell Nacional de les Dones de Catalunya organitza, per primer cop, d’un acte en el marc del Fòrum de les ONG de la CSW60, amb la participació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. L’objectiu és visibilitzar les accions en favor de les dones a Catalunya a nivell internacional.
 • Ja podeu consultar el document de l'enfocament de gènere i basat en drets humans (14.03.2016)
  La convocatòria de subvencions 2016 incorpora l’EGiBDH, que integra en un de sol l’enfocament de gènere i l’enfocament basat en drets humans com a eix vertebrador estratègic, operatiu i organitzatiu de la política de cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya. El compliment de l'enfocament és un requisit per a totes les línies de subvencions impulsades per l'ACCD.
 • La Generalitat obre dues línies d’ajuts de cooperació adreçades a la transformació social i a l’equitat de gènere per import de 2,8M€   (09.03.2016)

  El Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència finançarà actuacions per a defensar l’exercici dels drets humans i assolir canvis estructurals en les relacions discriminatòries entre homes i dones. La convocatòria incorpora per primer cop una línia territorial adreçada a actors de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona. Els ajuts es destinaran a actuacions que desenvolupin els objectius estratègics i específics del Pla director de cooperació al desenvolupament.

 • Farmamundi estrena a Barcelona el documental 'Temps d’Écoute' sobre salut i dones a la RD Congo (07.03.2016)
  Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, Farmamundi estrena a Barcelona el seu últim documental 'Temps d’Écoute', finançat en part per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. El film relata la lluita de les dones congoleses pel dret a la salut a la República Democràtica del Congo. La cita, d’accés gratuït, és el dimarts 8 de març, a les 18.30 hores, a la Filmoteca de Catalunya.
 • Catalunya impulsa la cooperació a Moçambic en els àmbits de salut i gènere   (03.03.2016)

  La directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament es reuneix amb la ministra de Gènere, Infància i Acció Social i la ministra de Salut del Govern de Moçambic en el marc d’una missió a aquest país. La missió referma la voluntat del Govern per ser “més proactius en l’impuls d’iniciatives i de discurs”, com va avançar el conseller Romeva en la seva compareixença parlamentària. De la seva banda, el director general de Cooperació al Desenvolupament va viatjar a mitjans de febrer al Marroc per treballar les aliances per la regionalització al país i compartir l’experiència catalana.

 • El conseller referma l’objectiu de reforçar la dimensió internacional de les institucions catalanes en matèria de cooperació, pau i drets humans   (25.02.2016)

  El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, s’ha reunit aquesta tarda amb la presidenta de la Junta de lafede.cat, la xarxa d’organitzacions per a la justícia global, Míriam Acebillo, i altres membres de la xarxa. A la reunió també hi ha assistit el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Jordi Solé, i el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila. Romeva ha destacat que el Govern vol consolidar i millorar l’articulació i la coordinació entre les institucions catalanes en matèria de cooperació, pau i drets humans i reforçar-ne la dimensió internacional.

 • L’Agència Catalana de Cooperació organitza sessions informatives per presentar la convocatòria de subvencions 2016 (23.02.2016)
  L’objectiu és fer un pas endavant en l’aplicació de l’enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans impulsat pel Pla Director 1015-18. Per altra banda s’explicarà la incorporació del treball territorial des de l’àmbit de la cooperació al desenvolupament a tot el territori català. A més s’exposaran les línies que caracteritzaran la convocatòria de subvencions d'enguany per així contribuir a enfortir les capacitats dels actors de la cooperació catalana i donar-los suport en l'elaboració i la presentació dels projectes.
 • Resolta la convocatòria de subvencions en el marc dels convenis de col·laboració amb les coordinadores d’ONGD de Girona i Lleida (18.02.2016)
  L’ACCD resol la convocatòria de subvencions a l'empara dels convenis de col·laboració amb la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme i amb la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida. L’objectiu d’aquests convenis és enfortir les entitats que habitualment no es presenten a les convocatòries ordinàries de l’ACCD, però que treballen en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans, i que tenen una gran capacitat d’incidència en el seu entorn social immediat.
 • Seminari de reflexió sobre la cooperació universitària amb el Marroc (16.02.2016)
  L'objectiu de la trobada és identificar les experiències destacades de cooperació universitària, així com explorar els interessos de la comunitat acadèmica per col·laborar amb les institucions d'educació superior del Marroc.
 • Romeva destaca que el Departament que encapçala és "la primera estructura d'Estat que ha creat aquest Govern"   (09.02.2016)

  “El Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència és la primera estructura d’Estat que ha creat aquest Govern i demostra la voluntat inequívoca d’esdevenir Estat”, així s’ha expressat aquesta tarda el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, en la seva primera compareixença davant de la Comissió d'Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència del Parlament.