Accés al contingut Accés al menú de la secció

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Romeva destaca que el Departament que encapçala és "la primera estructura d'Estat que ha creat aquest Govern"   (09.02.2016)

  “El Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència és la primera estructura d’Estat que ha creat aquest Govern i demostra la voluntat inequívoca d’esdevenir Estat”, així s’ha expressat aquesta tarda el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, en la seva primera compareixença davant de la Comissió d'Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència del Parlament.

 • La Generalitat intensifica la prevenció i reparació a les víctimes de mutilacions genitals femenines   (06.02.2016)

  El 6 de febrer és el Dia Internacional de Tolerància Cero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF). La Generalitat de Catalunya està intensificant les mesures de prevenció i reparació a les víctimes d'aquesta pràctica a través d’un treball transversal i interdepartamental que permet assolir avenços significatius en la lluita contra aquesta xacra, que constitueix una violació dels drets humans de les dones i n'amenaça la salut física i psíquica.

 • El conseller Romeva es reuneix amb l’activista i periodista congolesa Caddy Adzuba   (04.02.2016)

  El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, s’han reunit aquest migdia amb Caddy Adzuba, activista, advocada i periodista pels drets de la dona, la infància i la llibertat de premsa a la República Democràtica del Congo.

 • Marroc: Missió de treball amb organismes multilaterals, cooperacions internacionals i entitats catalanes i marroquines (03.02.2016)
  L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha portat a terme una missió al Marroc amb l’objectiu de crear sinèrgies i aliances entre els diferents actors de la cooperació internacional presents al país. S’han dut entrevistes amb els representants de la Comissió Europea, amb diverses agències de Nacions Unides, organitzacions nacionals, cooperacions internacionals i entitats catalanes que treballen al país.
 • Jornada de Codesenvolupament i Cohesió Social   (25.01.2016)

  L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament organitzen el proper dimecres 27 de gener, a l’Espai Enric Granados de la ciutat, la jornada “Codesenvolupament i Cohesió Social”, adreçada a càrrecs electes, tècnics municipals i membres d’entitats dels àmbits de la solidaritat, la cooperació i la immigració.

 • Romeva pren possessió del càrrec de nou conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència   (14.01.2016)

  El fins ara secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, ha fet el traspàs de poders a Raül Romeva i li ha desitjat “sort i encerts”. És el primer cop que el Govern de Catalunya atorga a l’àmbit de l’Acció Exterior el rang d’un Departament. El conseller anuncia la seva voluntat de “defugir polèmiques” i obrir un “diàleg permanent” amb tots els actors institucionals i polítics. Romeva liderarà també la comissió de Govern on s’integren els departaments de Governació, Interior i Justícia.

 • Sis anys després del terratrèmol d’Haití, la població continua en situació de vulnerabilitat (12.01.2016)
  El 12 de gener del 2010 un sisme de magnitud 7 va sacsejar Haití, els país més empobrit del continent americà. El terratrèmol va afectar greument la capital del país, Port-au-Prince, i va provocar més de 200.000 morts. Sis anys després, la reducció de la pobresa per reduir la vulnerabilitat de la població continua sent una assignatura pendent.
 • El Govern autoritza la signatura d'un conveni de col·laboració amb Moçambic per a la promoció dels drets de les dones (16.12.2015)
  El conveni millorarà la participació de les dones a tots els nivells de presa de decisió en espais polítics, econòmics i socials a través del suport al Pla Nacional d'Acció per a l'Avenç de la Dona de Moçambic, país prioritari de la cooperació catalana, amb seu de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament sobre el terreny.
 • Segona reunió del Grup de Cooperació del Pla Catalunya-Marroc (26.11.2015)
  El passat 23 de novembre va tenir lloc la segona reunió del Grup de Cooperació del Pla Catalunya-Marroc, coordinat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Aquesta reunió, tal i com marquen els objectius del mateix Pla, tenia com a finalitat millorar i promoure la coordinació de l’acció exterior catalana al país magribí.
 • La violència contra les dones, una epidèmia global (25.11.2015)
  Arreu del món, una de cada tres dones han patit violència física o sexual, principalment per part de la seva parella. Sigui a casa, al carrer o en context de guerra, la violència contra les dones és una epidèmia global. El 25 de novembre es celebra el Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.
 • La cooperació catalana i les crisis de llarga durada (17.11.2015)
  L'extracció il·legal de minerals del conflicte a la República Democràtica del Congo és un dels factors que contribueixen a la crisi de llarga durada que viu el país des de fa més de 20 anys. El darrer any l'ACCD ha donat suport a projectes d'entitats catalanes que tenien per objectiu proveir de serveis bàsics a les persones afectades pel conflictes de llarga durada i per a conscienciar la societat catalana de l’impacte que aquestes crisis tenen en la vulneració permanent dels drets humans, especialment els drets de les dones.
 • El Govern condemna els atemptats de París i expressa la seva solidaritat a les víctimes i el Govern de França (14.11.2015)
  El Govern de la Generalitat, amb el president Artur Mas al capdavant, vol expressar la seva condemna i repulsa més enèrgica davant els atemptats que s'han comès aquesta nit a la ciutat de París. La Generalitat vol mostrar la seva solidaritat a les víctimes dels atemptats, així com a les seves famílies i amics. El Govern de Catalunya també vol fer públic el seu suport incondicional al govern de la República Francesa i deixa clar, un cop més, que estarà al seu costat en aquests moments tràgics.
 • Els 15 anys de la Resolució 1325 a Colòmbia (13.11.2015)
  L’ACCD assisteix als actes del quinzè aniversari de la resolució de les Nacions Unides sobre Dones, Pau i Seguretat. Els continguts d’aquest document prenen un significat especial en el cas de Colòmbia, immersa en un procés de pau.
 • El Govern aprova una crida de projectes en resposta a la crisi de Síria (11.11.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament finança un total de set projectes per a reforçar els drets de la població desplaçada interna a Síria i de les persones refugiades a Jordània, l’Iraq i el Líban. Amb una dotació de 306.000 euros, els projectes aprovats promouen els drets dels sirians i sirianes desplaçades, amb especial èmfasi en les necessitats de les dones, especialment vulnerables en el context de la crisi actual.
 • Dones, Pau i Seguretat: 15 anys de la 1325   (04.11.2015)

  L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha celebrat aquest dimarts 3 de novembre, al Pati Manning de Barcelona, la Jornada Internacional Dones, Pau i Seguretat: 15 anys de la Resolució 1325 de les Nacions Unides, amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. La trobada ha tingut lloc amb l'objectiu de reflexionar al voltant dels avenços i obstacles en l’agenda internacional sobre Dones, Pau i Seguretat, just quan es commemoren els quinze anys de l’aprovació de la Resolució 1325 per part del Consell de Seguretat de l’ONU.