Accés al contingut Accés al menú de la secció

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Nepal després del terratrèmol (26.05.2015)
  Quan es compleix un mes des que un sisme de magnitud 7.8 va sacsejar el Nepal, i finalitzada la tasca dels equips de recerca i rescat, convé reflexionar sobre com la situació de pobresa i vulnerabilitat que pateix una part molt significativa de la població, en particular dones i minories, ha influït decisivament en les greus conseqüències del terratrèmol.
 • Nou terratrèmol al Nepal, amb una magnitud de 7.4 graus a l'escala de Richter (12.05.2015)
  324.cat/ El Servei Geològic dels Estats Units calcula que l'epicentre ha estat a 68 quilòmetres a l'oest de la ciutat de Namche Bazar, prop del cim de l'Everest. La zona és la que va resultar més afectada al terratrèmol de 25 d'abril, que va produir més de 8.000 morts al país i va destruir centenars de milers d'habitatges.
 • El Consell de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya rebutja el recurs del Govern espanyol contra la Llei d’acció exterior (11.05.2015)
  El Consell ha aprovat un comunicat per manifestar el seu rebuig al recurs presentat pel Govern espanyol contra la Llei d’acció exterior de Catalunya, en el qual lamenta que no es tingui en consideració la tasca feta tant per la societat civil catalana com pel Parlament i el Govern de Catalunya, i demana al Tribunal Constitucional que valori al més aviat possible els efectes de la suspensió de la Llei i decideixi aixecar-la.
 • Organitzacions catalanes d'ajut humanitari presents al Nepal (30.04.2015)
  Llistat d'organitzacions catalanes especialitzades en emergències humanitàries que estan presents al Nepal. Per a més informació, cliqueu l'enllaç i accedireu als webs i a les seves propostes per col·laborar-hi.
 • Infografia: Tot allò que cal saber sobre la convocatòria de subvencions 2015 (30.04.2015)
  Posem a la vostra disposició tres documents gràfics que expliquen, de forma visual i resumida, els continguts principals de la convocatòria de subvencions adreçada a actors de la cooperació catalans i dels països socis per a la transformació social, corresponent a l'any 2015. Tots els documents estan disponibles en català, castellà, francès i portuguès.
 • L'Agència Catalana de Cooperació liquida el deute amb les entitats (30.04.2015)
  L'Agència Catalana de Cooperació ha realitzat avui els pagaments que quedaven pendents, de manera que el Govern eixuga el deute amb els actors de la cooperació catalana.
 • Declaració de la presidència del Parlament de Catalunya sobre l'emergència humanitària plantejada per la crisi migratòria a la Mediterrània   (29.04.2015)

  El Parlament de Catalunya expressa la seva consternació davant la tragèdia humanitària de primer ordre que es viu a les aigües i les ribes de la Mediterrània per l'afluència de persones que busquen desesperadament refugi al territori europeu, fugint de la guerra, de la persecució i de la misèria, i que sovint hi troben la mort en no rebre el rescat ni l'atenció que caldria. Aquesta crisi, que ens interpel·la individualment i col·lectivament amb el seu degoteig alarmant de notícies, va tenir un moment àlgid en el naufragi, especialment punyent, del proppassat diumenge 19 d'abril, davant les costes de Líbia.

 • El Govern desplega la Llei d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea (29.04.2015)
  El Govern ha aprovat diverses mesures que despleguen l’acció exterior de la Generalitat, amb l’objectiu de potenciar la projecció de Catalunya, promoure els interessos del país i situar-lo com a actor internacional actiu. El Consell Executiu ha iniciat el desplegament de la Llei d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, aprovada per una àmplia majoria del Parlament de Catalunya, amb l’aprovació del decret que regula els òrgans col·legiats de coordinació, participació i seguiment previstos a la norma.
 • President Mas: "Catalunya té l'oportunitat de posar el seu segell propi en la cooperació per al desenvolupament" (28.04.2015)
  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que, amb els reptes polítics i els objectius que s’estan redefinint en aquest moment, “Catalunya té l’oportunitat de fer-ho millor que fins ara, de manera que posi el seu segell propi de com es podria fer, des d’un país relativament petit, una bona contribució al món sencer des del punt de vista de la cooperació per al desenvolupament”.
 • El Govern de Catalunya destina una partida de 50.000 euros en la primera fase post-emergència a través de les entitats catalanes que treballen al Nepal (27.04.2015)
  El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, acompanyat de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias, ha anunciat aquesta tarda que el Govern destinarà una partida de 50 mil euros per a l’emergència humanitària després del terratrèmol del Nepal.
 • Sessió extraordinària del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència amb motiu del terratrèmol del Nepal (27.04.2015)
  El Govern ha convocat per aquesta tarda una reunió amb caràcter d’urgència del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència amb motiu del terratrèmol que ha afectat el Nepal i l’Índia. El comitè serà presidit pel secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, que ho va avançar ahir en declaracions a TV3, i comptarà amb la participació de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias. La convocatòria s’ha adreçat a les entitats catalanes especialitzades en acció humanitària, organismes del govern català implicats en emergències, com ara el departament d’Interior i el Departament de Salut, així com entitats catalanes que treballen al Nepal.
 • El Govern expressa la seva consternació pel terratrèmol que ha afectat el Nepal i activa el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència (25.04.2015)
  El Govern de la Catalunya vol expressar la seva consternació per l'elevat nombre de víctimes que ha causat el terratrèmol que ha saccejat el Nepal i vol transmetre la seva solidaritat i condol al govern i al poble d'aquest país. El sisme ha registrat una magnitud de 7,9 en l'escala de Richter i ha afectat principalment la capital del país, Katmandú, tot i que també ha provocat danys i víctimes a l'Índia i a la Xina.
 • El Parlament aprova el Pla director 2015-2018 amb els drets de les dones i els drets col·lectius dels pobles com a objectius prioritaris (22.04.2015)
  El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat durant la seva intervenció davant la la comissió d'Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya que el Pla director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018, aprovat avui pel Parlament, suposa un “punt d'inflexió” respecte la política de cooperació del Govern atès que “situa la cooperació al desenvolupament com a política pública cabdal en l'acció exterior del Govern, compromesa i responsable amb la defensa dels drets humans i la igualtat entre dones i homes arreu del món”.
 • Dimecres 22 d'abril, debat i votació al Parlament del Pla director de la cooperació al desenvolupament 2015-2018 (17.04.2015)
  El proper dimecres 22 d'abril està previst el debat i la votació del comunicat del Govern i de les esmenes presentades del Projecte del Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018. Aquest serà el quart Pla director de la política pública de cooperació al desenvolupament i respon al compromís de Catalunya amb la llibertat, la justícia global i la solidaritat internacional en els termes en què ho expressa la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament.
 • Per Sant Jordi, punts de llibres amb valors (17.04.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació se suma a les activitats de Sant Jordi 2015 amb la difusió d’un punt de llibre digital que es pot descarregar fàcilment. El punt inclou, d’una banda, conceptes claus del nou Pla director 2015-2018, aprovat pel Govern i pendent de l'aprovació del Parlament el proper 22 d'abril; de l’altra, proposa un seguit de recomanacions de lectures, llibres i contes.