Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Acte institucional del Dia Internacional Contra la Pobresa (17.10.2014)
  La Taula del Tercer Sector i la Fede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global) organitzen l’acte institucional del Dia Internacional Contra la pobresa, per quart any consecutiu. L’acte tindrà lloc al Centre Cívic Besòs (Barcelona), a les 6 de la tarda. El periodista Toni Marín presentarà l’acte, que comptarà amb la participació de Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, Xavier Trias, alcalde de Barcelona; Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector; i Míriam Acebillo, presidenta de la Fede.cat. També està previst un diàleg sobre el tema ‘Una fiscalitat injusta ens empobreix’, en el qual participaran Miguel Ángel Mayo, membre de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, i Mercè Costa, doctora en Economia a la UB; així com la lectura del Manifest promogut per la Plataforma ‘Pobresa Zero’ del Dia Internacional contra la pobresa. La directora de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias, assistirà a l'acte.
 • Taller: Com accedir als instruments de finançament europeus? (16.10.2014)
  NOVACT i CIEMEN, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona, organitzen un programa formatiu pilot per donar suport a deu ONGDs en la recerca de finançament europeu a la innovació i enfortiment de la seva aposta pel canvi social. El programa té com a objectiu l’assessorament a les ongds, especialment a les persones responsables d’identificar i dissenyar intervencions innovadores, per tal que puguin formular programes i actuacions que els permetin accedir al finançament de la Unió Europea en funció de les estratègies de cada entitat. L’acompanyament està impartit per experts en instruments de finançament europeu.
 • La Independent publica "Prestigiosa cooperació catalana a Moçambic, lligada al futur de les dones", de Tona Gusi (15.10.2014)
  "Actualment l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), malgrat la seva limitada dimensió, és una de les principals referències de la cooperació internacional a la Província d'Inhambane (una província de Moçambic). La cooperació catalana a Moçambic està molt lligada al futur de les dones."
 • "PASSAT, PRESENT I FUTUR: 20 ANYS DESPRÉS DEL GENOCIDI RUANDÈS" (10.10.2014)
  La Lliga dels Drets dels Pobles i la campanya “Congo, perill de riqueses” analitzen les conseqüències del genocidi ruandès 20 anys després, a Ruanda i als Grans Llacs, per comprendre la situació actual de Ruanda i les seves relacions amb la República Democràtica del Congo, així com reflexionar sobre el rol dels recursos naturals congolesos i el futur dels Grans Llacs.
 • Publicat el diagnòstic “L’educació per al desenvolupament sostenible i la solidaritat internacional als centres educatius de Catalunya: reptes i oportunitats en l’apropament entre escola i ONG” (09.10.2014)
  L’objectiu era explorar la situació de l’Educació per al Desenvolupament Sostenible i la Solidaritat Internacional (EDD-SI) als centres educatius i ONGDs de Catalunya; constatar els principals reptes i les oportunitats, entres educatius, i proporcionar orientacions pedagògiques per potenciar i optimitzar les diverses actuacions. L’estudi coincideix amb la iniciativa del departament d’Ensenyament «Impuls del servei comunitari per a l’alumnat de secundària obligatòria», per fomentar l’experimentació d’accions que comporten processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.
 • La ciutadania exiliada de Colòmbia participa en el procés de construcció de pau del seu país (09.10.2014)
  El Fòrum Internacional de Víctimes del Conflicte Armat ha estat una iniciativa de ciutadans i ciutadanes que viuen exiliats de Colòmbia, amb una important presència de dones, que han volgut fer aportacions i participar activament des de l’exili en el procés de negociació de pau entre les FARC i el govern del seu país. Gonzalo Sánchez, director del Centro de Memoria Histórica, i Juan Carlos Villamizar, representant de l'equip de Coordinació Central del Foro Internacional, entre d'altres, van presentar a l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) l'informe executiu resultat del Fòrum el 8 d'octubre a Ginebra (Suïssa).
 • IV Congrés d’Educació per al Desenvolupament a Vitòria del 9 a l'11 de novembre (08.10.2014)
  El Palau de Congressos i Exposicions Europa de Vitòria acollirà durant tres dies el IV Congrés d'Educació per al Desenvolupament, amb debats, experiències i propostes que permetin canviar el mon a través de l’acció educativa dels moviments socials, les organitzacions i les institucions, entre d’altres actors. Els objectius principals son: identificar les claus per aconseguir accions i processos pedagògics que generin una transformació social, repensar i promoure estratègies noves, i crear noves aliances.
 • Impuls als projectes de recerca de Batxillerat vinculats a l’Educació per al Desenvolupament (07.10.2014)
  L’objectiu del seminari, que tindrà lloc el 10 d'octubre, és debatre les estratègies més efectives promoure el treball de recerca amb els alumnes de batxillerat des de perspectives innovadores i efectives. El treball de recerca de batxillerat es considera un dels grans actius d’educació activa i participativa del batxi­llerat; facilita que l’alumnat busqui informació sobre allò que l’interessa, analitzar-ho, reflexionar-ho i desenvolupar una opinió crítica te­nint en compte diferents perspectives.
 • Taller formatiu “La mirada feminista i de gènere, eina de transformació personal i col•lectiva” (07.10.2014)
  Compartir experiències, casos pràctics i aprenentatges en la incorporació del gènere al treball de les ONG és l’objectiu del taller “Per què en diem feminisme quan parlem de gènere?”, que organitzen Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global, Acsur Las Segovias i la cooperativa de treball Pandora Mirabilia. La trobada formativa tractarà els conceptes principals de la teoria feminista a partir d’una dinàmica participativa per elaborar una definició col·lectiva de conceptes bàsics del feminisme, i analitzarà com la perspectiva de gènere intervé en les diferents organitzacions participants.