Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • El director general de Cooperació al Desenvolupament participa a la presentació de l’informe ‘Estat de la població mundial 2016’ al Parlament (21.10.2016)
  L’informe, elaborat pel Fons de les Nacions Unides per la Població, destaca la necessitat de protegir els drets de les nenes. Manel Vila demana la implicació d’institucions i societat civil per a fer realitat el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. L’escenari de la presentació ha estat l’Intergrup sobre Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva del Parlament.
 • Trenkalòs presenta a Barcelona el llibre 'Els Olovkis, una història de Bòsnia' (21.10.2016)
  El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, participa a la presentació del llibre, el dilluns 24 d'octubre, al costat d'altres persones, institucions i entitats històricament compromeses amb la cooperació al desenvolupament a Bòsnia i Hercegovina. El conseller d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, firma el pròleg del llibre.
 • L’ACCD participa al fòrum sobre economia social i solidària pels drets de la dona rural al Marroc (13.10.2016)
  Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural la ciutat d'Al-Hoceima acull el fòrum "Dona rural i multiculturalitat en l'economia social i solidària", organitzat pel Fòrum de les Dones del Rif i el Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI), amb suport de l’ACCD.
 • El dret a la salut sexual i reproductiva de les dones i nenes des d’una perspectiva global (10.10.2016)
  El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, participa a la jornada de la fundació Sida i Societat que dóna veu a persones i entitats, de Catalunya i arreu del món, que lluiten per acabar amb la violència contra les dones.
 • Publicada la resolució definitiva de la convocatòria 2016 de subvencions de cooperació (04.10.2016)
  Un total de 48 projectes de cooperació seran finançats pel Govern de Catalunya en el marc de la convocatòria de subvencions de cooperació.
 • Catalunya contribueix a desenvolupar la gestió dels residus de Bolívia (28.09.2016)
  El Govern, a través de l’Agència de Residus de Catalunya i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, impulsa un programa al país llatinoamericà que prioritza la prevenció i el reciclatge, seguint el model català. El programa ha permès planificar i impulsar la normativa del país, així com implementar la recollida selectiva i la construcció de plantes de compostatge en diversos municipis bolivians.
 • Ciutats defensores dels drets humans: municipis i institucions catalanes acullen nou activistes d’arreu del món (27.09.2016)
  Del 26 de setembre al 8 d’octubre nou activistes de drets humans, procedents de Síria, Palestina, Ruanda, Brasil, Colòmbia, Hondures, Uganda, Perú i la Regió Autònoma Xinjiang (Turquestan Oriental) de Xina visiten quinze municipis de Barcelona per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.
 • Cap a una Colòmbia en Pau (23.09.2016)
  Catalunya celebra la signatura de l'acord de pau entre el Govern colombià i les FARC-EP i crida a la participació al plebiscit del 2 d'octubre Barcelona. El proper 26 de setembre tindrà lloc la firma formal de l’acord de pau entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC-EP, anunciat el passat 24 d’agost a l’Havana després de quatre anys de negociacions. El compromís de pau posa fi a 52 anys de conflicte intern, en què s’han comptabilitzat més de vuit milions de víctimes directes i més de sis milions de desplaçats interns.
 • Manel Vila: 'La UE ha deixat de parlar de refugiats per parlar de fronteres i seguretat’ (19.09.2016)
  El director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, ha participat aquest dissabte al programa 'Via Lliure', de RAC1, dedicat a la cimera de la Unió Europea celebrada el divendres passat a Bratislava. Vila ha lamentat que "la paraula 'refugiats' hagi desaparegut" del vocabulari de la Unió.
 • Segona trobada d’institucions i entitats sobre l’acord de pau a Colòmbia i el plebiscit per la pau (09.09.2016)
  La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament ha reunit una trentena de representants d’entitats i institucions catalanes per a avançar en l’intercanvi d’informació i la programació conjunta d’actes en motiu de l’acord de pau entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC-EP, anunciat el passat 24 d’agost, i el plebiscit que ha d’avalar l’acord, el dia 2 d’octubre.
 • Actuacions de la cooperació catalana a Colòmbia (29.08.2016)
  Colòmbia ha estat, segons l’Escola de Cultura de Pau, el conflicte sense negociar de més durada de la història recent. Entre els anys 1964 i 2012 (data de l’inici del conflicte i del principi de les negociacions, respectivament) l’Estat, grups guerrillers i organitzacions paramilitars s’han enfrontat en un conflicte complex que ha combinat factors tan diversos com la desigualtat econòmica, la injustícia social, les divisions polítiques, la lluita per la tinença de les terres, i el narcotràfic. Durant aquest període es comptabilitzen centenars de milers de víctimes directes del conflicte.
 • El Govern de Catalunya celebra l'Acord final de pau entre el Govern de Colòmbia i les FARC   (25.08.2016)

  El Govern de Catalunya celebra l'Acord final de pau al que han arribat el Govern de Colòmbia i les FARC aquesta matinada a l'Havana. Aquests compromisos, subscrits després de les negociacions que han tingut lloc des de 2012 entre el Govern de Colòmbia i les FARC, posen fi a una situació de violència que s’ha allargat durant més de 50 anys i que ha causat un nombre de víctimes dolorosament elevat. De la mateixa manera, el Govern saluda l’acompanyament que ofereixen les Nacions Unides per a la validació dels termes pactats i vol posar en relleu que s’hagi incorporat als acords la necessària visió de gènere, seguint la Resolució 1325 de l’ONU, que atén el rol fonamental de les dones com a constructores de pau.

 • La Universitat de Lleida presenta a l’Equador el Pla Base de Reconstrucció post-terratrèmol (03.08.2016)
  L’ACCD facilita la participació de la Càtedra UNESCO de Ciutats Intermèdies de la UdL al taller formatiu per a personal tècnic dels cantons afectats pel terratrèmol que va afectar la província de Manabí el passat 16 d’abril.
 • La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament reuneix entitats i institucions per a analitzar les negociacions de pau a Colòmbia i coordinar-ne la resposta (27.07.2016)
  La cònsol de Colòmbia a Barcelona, Diana Celis, participa en la trobada i agraeix la iniciativa del Govern i l’interès i compromís de les organitzacions socials catalanes amb el procés de pau.
 • Metges i infermers del Clínic i Sant Joan de Déu prestaran assistència sanitària a camps de refugiats a Grècia   (22.07.2016)
  Un total de 44 professionals sanitaris de l’Hospital Clínic i de l’Hospital Sant Joan de Déu prestaran assistència sanitària durant mig any en cinc camps de refugiats situats al nord de Grècia i en altres camps més situats a dues illes gregues. Aquests metges i infermers s’integraran en una de les ONG més implantades al territori i cobriran la necessitats sanitàries bàsiques de més de 12.000 persones, bona part de les quals són infants. En el projecte col·laboren el Departament de Salut i el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, a través de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament.

Especial Acords de Pau a Colòmbia
El teu DOCU a la Filmoteca