Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • La Coordinadora d’ONG Solidàries publica la Memòria d’Activitats 2013 (26.09.2014)
  La Coordinadora destaca en la presentació la necessitat de tornar a posar en valor la cooperació i acostar-la més a la societat i aposta per més iniciatives conjuntes per visibilitzar les entitats com a motor de desenvolupament. Al mateix temps, anima a prendre consciència del valor de les actuacions i a transmetre-les amb optimisme i entusiasme a la ciutadania, així com promoure els valors de la cooperació i de la justícia social.
 • Comunicat de condol per l'assassinat del treballador humanitari David Haines (16.09.2014)
  El govern de Catalunya es mostra profundament commocionat per l’assassinat del treballador humanitari David Haines a mans pel grup yihadista de l’Estat Islàmic, i el condemna. Al mateix temps, vol manifestar públicament el més sincer condol a la seva família, a l’entitat per a la qual treballava, ACTED, i a tota la comunitat humanitària.
 • El Govern aprova el Pla Marroc 2014-2017 per reforçar i impulsar les relacions entre els dos països (15.09.2014)
  L’aprovació del Pla Marroc 2014-2017 coincideix temporalment amb l’Estratègia País Prioritari Marroc, endegada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, en un exercici de coordinació d’instruments. En aquest sentit, es vol garantir la coherència de les polítiques de cooperació al desenvolupament en tota l’acció exterior de Catalunya cap al Marroc. El Pla defineix cinc grans àmbits de col·laboració: les relacions institucionals; la cooperació al desenvolupament; les relacions econòmiques; la cultura, les universitats i la recerca, i els catalans d’origen marroquí.
 • Mig milió d’infants al nord de l’Iraq, sense escola (10.09.2014)
  Save the Children ha denunciat que mig milió d’infants al nord de l'Iraq no podran iniciar el curs escolar perquè centenars d'escoles estan ocupades per les persones desplaçades que han fugit de la violència al país. A Dohuk, unes 650 escoles s’utilitzen com a refugi per a les famílies desplaçades aquest estiu. L'entitat està proporcionant espais escolars i de lleure segurs per als infants desplaçats, per als de les comunitats d'acollida i per als refugiats sirians; i els ajuden a aprendre i socialitzar-se, tot i que no poden substituir l'educació formal a llarg termini.
 • Més de 5.000 alumnes de tercer i quart d'ESO faran un servei a la comunitat durant el curs escolar (08.09.2014)
  La nova activitat de servei comunitari forma part del currículum de manera transversal i, per tant, té caràcter obligatori i serà avaluada com qualsevol altre contingut. El departament va valorar que entre els 15 i els 16 anys és un bon moment per iniciar aquest exercici actiu de ciutadania responsable perquè és a l’adolescència quan s’adquireixen els valors que després han de regir la vida adulta. En total seran 152 els centres públics i concertats de Catalunya que faran una activitat al servei de la comunitat com un deure de l’alumnat en relació a la societat i és avaluat.
 • Primera vacuna experimental de l'ebola (08.09.2014)
  Segons l'Organització Mundial de la Salut, a final d'any hi podria haver 15.000 dosis disponibles de la vacuna, que per primera vegada té capacitat de prevenir la infecció a llarg termini en primats. La setmana passada la vacuna es va provar en persones sanes dels Estats Units per comprovar que era segura i aviat es farà amb voluntaris del Regne Unit, Gàmbia i Mali. Aquesta és una de les dues vacunes que 150 experts convocats per l'OMS van avaluar a Ginebra el mes de setembre. Els resultats es van presentar ahi a la revista "Nature Medicine". L'OMS assegura que hi ha més de 2 mil morts i gairebé 4 mil casos confirmats o probables.
 • Les Nacions Unides demanen una Missió de Pau a Iraq per evitar més massacres per discriminació religiosa i ètnica (26.08.2014)
  El Comitè de les Nacions Unides per a l’Eliminació de la Discriminació Racial ha demanat al secretari general de les Nacions Unides suggerir al Consell de Seguretat l’establiment d’una missió de pau temporal a Nínive, Iraq, per a evitar més massacres. Segons un comunicat de l’organització, el Comitè també va demanar al Consell de Drets Humans la convocatòria d’una sessió especial per avaluar la situació del país.
 • "Petita reina xíl·luk", per Xavier Aldekoa a La Vanguardia (26.08.2014)
  El rei deu estar bastant fotut. Una llegenda xíl·luk, poble que viu a la riba del Nil blanc, assegura que la salut del seu monarca, descendent de l'heroi Nyikang, està connectada espiritualment amb la de tots els seus súbdits. Quan el rei es posa malalt, les pitjors plagues, guerres i epidèmies pesen sobre ells. Si el mite és cert, hi ha un príncep que aviat heretarà la corona. Els combats entre el Govern i l'oposició al nord del Sudan del Sud han portat la desgràcia a Wau, una plàcida vila xíl·luk a la vora del riu. En tot just sis mesos, ha passat de tenir 10.000 habitants a més de 50.000.
 • El Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència analitza la situació de crisi humanitària a la franja de Gaza (08.08.2014)
  El Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència (CCAHE) es va reunir ahir per analitzar la greu situació humanitària a la franja de Gaza provocada per la recent escalada militar entre Hamàs i el govern d'Israel. A la reunió, que va ser presidida per la directora general de Cooperació, Marta Macias, hi van participar bona part de les administracions i entitats membres del CCAHE. En aquesta ocasió, i a causa de l'especificitat del conflicte en qüestió i de la seva gravetat, també s'hi van convidar altres entitats directament vinculades amb Palestina