Accés al contingut Accés al menú de la secció
Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD
MÉS A PROP: CONEIXEMENT, COMPROMÍS, COOPERACIÓ
 
 
 • 170 milions d’infants al món treballen i més de 8 milions són esclaus
  El Dia Mundial contra l’Esclavitud Infantil recorda la història d’un nen pakistanès, Iqbal Masih, que quan tenia 4 anys va ser entregat pel seu pare a un fabricant de catifes a canvi d'un préstec de 600 rupies, uns 9 euros. Obligat a realitzar jornades laborals de més de 12 hores, encadenat al teler, maltractat i esclau de les màfies de fabricants de catifes, va aconseguir alliberar-se i va treballar per l'alliberament d'altres infants. Va ser assassinat el 16 d'abril de 1995 quan tenia 12 anys. (15.04.2014)
 • Catalunya participa a la Reunió d'Alt Nivell de l'Aliança Global per a la Cooperació Eficaç al Desenvolupament
  Aquesta reunió representa una etapa determinant entre el Fòrum d'Alt Nivell de Busan que va tenir lloc l’any 2011, del qual precisament va sorgir l'Aliança Global per a la Cooperació Eficaç al Desenvolupament, i l'acord sobre una agenda internacional de desenvolupament post - 2015.... (15.04.2014)
 • La Generalitat coordina el lliurament d'una ambulància a la República de Mali
  L’objectiu és col·laborar amb l’hospital de referència de Bamako perquè pugui atendre de manera més ràpida i eficaç les necessitats mèdiques de la població de la zona. L’enviament és el resultat de la coordinació entre diferents actors catalans: el departament de Salut, que ha facilitat la coordinació global; el Servei d’Emergències Mèdiques, que ha donat l’ambulància provinent de l’empresa Ambulancias Domingo; l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que s’ha fet càrrec de... (14.04.2014)
 • Premis al Compromís amb les Persones Refugiades 2014
  La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat celebra enguany el 10è aniversari i vol aprofitar aquest fet per reconèixer públicament la col·laboració i el compromís de la societat catalana en la defensa dels drets de les persones refugiades i immigrants vulnerables, ja sigui donant-los visibilitat, posant de manifest les aportacions que han realitzat a Catalunya o afavorint els processos d’inclusió social. I amb aquesta finalitat convoca els Premis al Compromís amb les Persones Refugiades 2014. (11.04.2014)
 • Fòrum Social Català, la capacitat de la societat civil d'acostar els espais internacionals a Catalunya
  Dèmà s'inicia la quarta edició del Fòrum Social Català-FSCat. Amb la defensa dels drets socials bàsics, a Catalunya i arreu, com a teló de fons, compta amb l’adhesió de més de 100 col·lectius, organitzacions, plataformes i moviments, que s’han donat cita en 72 espais diferents de treball, entre tallers autogestionats, conferències i taules rodones.... (10.04.2014)
 • Estrena del documental "Akiyayá, històries africanes d'emprenedors i somiadors"
  L'objectiu és replantejar la manera com les societats occidentals miren el continent africà i als immigrants que arriben a Europa, al mateix temps que vol reflectir la percepció que els ciutadans africans tenen d'Europa i les seves expectatives en relació a l'accés a les oportunitats. El documental explica les històries de joves emprenedors africans que viuen a Europa i a l'Àfrica i cóm canvien el món, alhora que segueixen els seus somnis. (09.04.2014)
 • L'emprenedoria social centra la Trobada Euromediterrània de Joventut 2014
  L’objectiu de la Trobada, organitzada per Benestar Social i Família en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’IEMed, entre d’altres, és promoure i reforçar una actitud emprenedora entre els participants com a eina de transformació social. Així mateix, es pretén apoderar els joves perquè siguin capaços de convertir-se en agents de canvi i millora de les seves condicions de vida i de la seva comunitat.... (09.04.2014)
 • Ruanda, 20 anys de genocidi
  El 6 d'abril de 1994 el president de Ruanda va morir assassinat. Aquest fet es considera l’episodi desencadenant l'endemà de la matança entre les dues ètnies principals del país, hutus i tutsis; un dels genocidis més grans de la història de la humanitat. En 100 dies van morir violentament 800.000 persones, principalment de la minoria tutsi. A més de la massacre, les violacions de dones i nenes i l’horror, el genocidi va comportar l’èxode de milers de persones. (08.04.2014)
 • L’epidèmia d’Ébola a Guinea Conakri posa de manifest la vulnerabilitat que comporta la pobresa i la manca de recursos sanitaris
  El suport tècnic internacional i la coordinació són imprescindibles per atendre la població afectada i evitar l’expansió de l’epidèmia, declarada el 22 de març. (08.04.2014)
 • Fòrum de mobilització dels actors per a l'apoderament de les dones de la regió de Kolda, Senegal
  El principal objectiu del fòrum, que ha tingut lloc els dies 20 i 21 de març, ha estat identificar les línies d’actuació per a l’apoderament de les dones, així com les estratègies i iniciatives d’acompanyament que permetin superar les barreres que dificulten les oportunitats d’apoderament de les dones i l’equitat de gènere. (03.04.2014)

Conveni amb el Consell de Cambres
DIES MUNDIALS