Accés al contingut Accés al menú de la secció

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Benvingudes i benvinguts al web de l'ACCD

Notícies

 
 • Segona reunió del Grup de Cooperació del Pla Catalunya-Marroc (26.11.2015)
  El passat 23 de novembre va tenir lloc la segona reunió del Grup de Cooperació del Pla Catalunya-Marroc, coordinat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Aquesta reunió, tal i com marquen els objectius del mateix Pla, tenia com a finalitat millorar i promoure la coordinació de l’acció exterior catalana al país magribí.
 • La violència contra les dones, una epidèmia global (25.11.2015)
  Arreu del món, una de cada tres dones han patit violència física o sexual, principalment per part de la seva parella. Sigui a casa, al carrer o en context de guerra, la violència contra les dones és una epidèmia global. El 25 de novembre es celebra el Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.
 • La cooperació catalana i les crisis de llarga durada (17.11.2015)
  L'extracció il·legal de minerals del conflicte a la República Democràtica del Congo és un dels factors que contribueixen a la crisi de llarga durada que viu el país des de fa més de 20 anys. El darrer any l'ACCD ha donat suport a projectes d'entitats catalanes que tenien per objectiu proveir de serveis bàsics a les persones afectades pel conflictes de llarga durada i per a conscienciar la societat catalana de l’impacte que aquestes crisis tenen en la vulneració permanent dels drets humans, especialment els drets de les dones.
 • El Govern condemna els atemptats de París i expressa la seva solidaritat a les víctimes i el Govern de França (14.11.2015)
  El Govern de la Generalitat, amb el president Artur Mas al capdavant, vol expressar la seva condemna i repulsa més enèrgica davant els atemptats que s'han comès aquesta nit a la ciutat de París. La Generalitat vol mostrar la seva solidaritat a les víctimes dels atemptats, així com a les seves famílies i amics. El Govern de Catalunya també vol fer públic el seu suport incondicional al govern de la República Francesa i deixa clar, un cop més, que estarà al seu costat en aquests moments tràgics.
 • Els 15 anys de la Resolució 1325 a Colòmbia (13.11.2015)
  L’ACCD assisteix als actes del quinzè aniversari de la resolució de les Nacions Unides sobre Dones, Pau i Seguretat. Els continguts d’aquest document prenen un significat especial en el cas de Colòmbia, immersa en un procés de pau.
 • El Govern aprova una crida de projectes en resposta a la crisi de Síria (11.11.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament finança un total de set projectes per a reforçar els drets de la població desplaçada interna a Síria i de les persones refugiades a Jordània, l’Iraq i el Líban. Amb una dotació de 306.000 euros, els projectes aprovats promouen els drets dels sirians i sirianes desplaçades, amb especial èmfasi en les necessitats de les dones, especialment vulnerables en el context de la crisi actual.
 • Dones, Pau i Seguretat: 15 anys de la 1325   (04.11.2015)

  L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha celebrat aquest dimarts 3 de novembre, al Pati Manning de Barcelona, la Jornada Internacional Dones, Pau i Seguretat: 15 anys de la Resolució 1325 de les Nacions Unides, amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. La trobada ha tingut lloc amb l'objectiu de reflexionar al voltant dels avenços i obstacles en l’agenda internacional sobre Dones, Pau i Seguretat, just quan es commemoren els quinze anys de l’aprovació de la Resolució 1325 per part del Consell de Seguretat de l’ONU.

 • El Govern constitueix el Grup de Treball Interdepartamental dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (04.11.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha participat aquest dimarts a la reunió de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea i la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat. L’objectiu d’aquesta trobada és activar un grup de treball interdepartamental de desplegament a Catalunya dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
 • L’ACCD es desplaça a La Haia per a la trobada del Fons de Població de les Nacions Unides (02.11.2015)
  Els socis del programa ‘Supplies’ (Subministraments) d’UNFPA es troben entre els dies 2 i 4 de novembre a La Haia, als Països Baixos, per presentar els resultats a alguns dels 46 països en els què s'implementa, com ara Benín, Etiòpia, Moçambic, Nepal o Níger. S'hi reuniran representants de països donants i receptors del programa, ONG internacionals, participants del sector privat i d'altres socis estratègics.
 • L'ACCD i ACCIÓ signen un pla de treball per la coherència de polítiques per al desenvolupament en la internacionalització de l'empresa catalana (28.10.2015)
  L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa disposen des d’aquest mes d’octubre d’un instrument per incorporar els valors de la cooperació al desenvolupament a la política del Govern d’internacionalització de l’empresa catalana, amb un èmfasi especial en drets humans i igualtat de gènere.
 • Colòmbia escull els alcaldes i governadors que implementaran els acords de pau als territoris (26.10.2015)
  Colòmbia ha celebrat aquest diumenge les eleccions per escollir alcaldes, regidors, i governadors de tots els departaments del país. Les eleccions, amb una minsa representació de dones entre els candidats, s'emmarquem en el procés de pau històric que viu el país.
 • L'ACCD participa al Grup de Coordinació de Gènere del Govern de Moçambic (23.10.2015)
  El representant de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a Moçambic, Rui Reis, participa aquest 23 d’octubre a la reunió del Grup de Coordinació de Gènere (GCG) del Govern de Moçambic. La trobada té lloc al Ministeri de Gènere, Infància i Acció Social, i el seu objectiu és preparar els mecanismes per al diàleg i anàlisi dels programes que promouen la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones al país africà.
 • Les organitzacions de víctimes de Colòmbia commemoren els 13 anys de l’operació Orión (22.10.2015)
  La commemoració va acollir actes de memòria, jornades culturals i acadèmiques entre el 15 i el 18 d’octubre. L'Operació Orión va tenir lloc la matinada del 16 d’octubre de 2002, quan més de mil soldats van entrar a la Comuna 13 de Medellín en camions i tancs blindats per dur a terme l’anomenada “Operació Orión”, la intervenció militar més gran coneguda en una zona urbana a Colòmbia.
 • Marta Macias: "30 nous projectes de desenvolupament i educació pel desenvolupament rebran el suport del Govern de la Generalitat" (21.10.2015)
  El Govern afegeix 1,4 milions d’euros a projectes de desenvolupament i educació pel desenvolupament. Aquesta decisió ja va ser anunciada pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, el 26 de juny en la presentació del Pla anual de cooperació 2015 al Parlament. El conseller va avançar que l’Agència disposaria d’1,4 milions d’euros corresponents al reintegrament d’una línia de microcrèdits, de manera que el pressupost total de la convocatòria 2015 passaria a ser de 4,8 milions d’euros.
 • Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa (16.10.2015)
  La commemoració aquest 17 d’octubre de 2015 del Dia Internacional de les Nacions Unides per eradicar la pobresa és especialment rellevant degut a l’adopció de l’Agenda de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030 aquest mes de setembre. L’Agenda marcada és universal i per tant projecta una realitat diferent a la que establien els Objectius de Desenvolupament del Mil•lenni fixats l’any 2000.